Cellulitis, omarm het gewoon en eet een sinaasappel

 

Anita: Bijna negentig procent van de vrouwen heeft in mindere of meerdere mate cellulitis op de dijen. Mijn voorstel is dus: laten we het met z’n allen gewoon accepteren. Wat is er eigenlijk mis met een mooie huid waar wat bobbeltjes of putjes op zitten? Het scheelt je enorm veel geld aan dure behandelingen (en daar kun je zoveel leuks mee doen!) en de cellulitis helemaal laten verdwijnen is een fabeltje.

 

Ooit was ik bij een modeshow in Parijs waar de beste topmodellen van de wereld over het podium liepen. Tot mijn stomme verbazing hadden zelfs deze meiden cellulitis. Dus ook al ben je jong, slank en heel knap dan kun je cellulitis hebben. Het is domweg iets wat bij een vrouwenlichaam hoort. Dus waarom doen we zoveel moeite om die cellulitis weg te krijgen?

Nu zeg ik niet dat je niets moet doen. Wat je wel kunt doen is je huid goed verzorgen en oefeningen doen. Het zijn geen wondermiddelen maar je krijgt wel een mooiere en stevigere huid. Als je nu al begint met oefeningen en smeren dan heb je straks de beste versie van jezelf.

 

Dit zijn mijn anti-cellulitis-tips:

 

Scrubben en smeren

Regelmatig scrubben is goed, het bevordert de bloedsomloop en het verwijdert de dode huidcellen. Na het scrubben de huid goed insmeren met bodylotion of met anti-cellulitis-crème. Let wel: met anti-cellulitis-crème verdwijnt de cellulitis niet maar het kan het wel verminderen.

 

Oefeningen en sporten

Regelmatig sporten helpt tegen cellulitis. Denk aan hardlopen, zwemmen, dansen etc. Je kunt ook wat vaker de trap nemen, dat is een prima anti-cellulitis-oefening. Je kunt ook oefeningen thuis doen; de oefeningen voor stevige billen werken ook tegen cellulitis.

 

Voeding

Klinkt flauw maar gezond eten helpt cellulitis te verminderen. Dus veel groenten, minder koolhydraten, veel vitaminen en antioxidanten en minder vet. Denk broccoli, volkoren granen, vis etc.

 

Wist je dat sinaasappels goed zijn tegen cellulitis? Dat komt omdat ze veel vitamine C bevatten en ook bio-flavonoïden die de bloedcirculatie verbeteren.

 

Wil je anti-cellulitis-crème gebruiken, probeer dan deze eens:

 

 

Crème met actieve bestanddelen van zeewierextract, sinaasappel en munt. Biotherm Celluli Eraser € 31,95

 

 

Deze crème verstevigt, lift en egaliseert de huid, o.a. door kweepeerextract. Clarins anti cellulite body lotion € 55

 

 

Geconcentreerde crème met hyaluron voor een hydraterende werking. Pupa Active Anti Cellulite Concentrate € 44,65

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars