Renee: Het is soms een wat dure hobby, maar ik voel echt liefde voor handwerk. Omdat ieder item uniek is en een eigen verhaal heeft. En dat heb ik helemaal met dit weefhandwerk.

 

Mijn vriend en ik maakten twee jaar geleden een prachtige reis door Marokko en ik werd verliefd op al dat weefhandwerk dat daar te koop was. De Berbers knopen (al meer dan duizend jaar) hun wollen tapijten met de hand. En ik heb daar zoveel moois voorbij zien komen dat ik niet meer kon kiezen; uiteindelijk ging ik naar huis met een veel te klein exemplaar.
 
Helaas heb ik nog steeds niet het perfecte kleed heb gevonden voor in de woonkamer. Want je ziet deze kleden en kussens wel steeds meer – ze zijn ontzettend populair – maar daardoor zie je ook steeds meer productievarianten en is het nog moeilijker om aan handgemaakte items te komen. En juist die blijven in mijn ogen het allermooist, vooral nu ik met eigen ogen heb gezien met hoeveel zorgvuldigheid deze worden gemaakt.

 

En nu heb ik Sheeped ontdekt: een ontzettend leuk merk van het stel Tim en Anna. Zij hebben beiden een passie voor reizen en tijdens een van hun trips door Zuid-Amerika werden (ook) zij op slag verliefd op deze bijzondere kleden en kussens. En dat begrijp ik goed: de prachtige kleurencombinaties, de bohemian-uitstraling, de patronen. Alles prachtig ontworpen door de wevers en alles is handgemaakt. Van elke Frazada (zo noem je zo’n kleed) bestaat slechts één exemplaar en dit geldt ook voor de meeste van de kussens. Dit zijn mijn favoriete exemplaren:
 

LOBO 40 x 40 cm €49 

 

 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

Design: Vivienne westwood, couture bridal, Fotograaf: maria ziegelboeck, Stylist: Sabina Schreder