Mijn laptop en ik

 

In alle staten was ik gisteren weer eens. Omdat ik niet begrijp hoe zo’n ding nou eigenlijk werkt. Diep van binnen, in de kelder zal ik maar zeggen.

 

Het begon allemaal met ‘ de grote overstap’.

 

Van Dell naar Mac. Dat is net zoiets als overstappen van Feijenoord naar Ajax. Je hebt de verstokte Dell-gebruikers, Windows-mensen, normaal-en-goed in plaats van design-en-mooi-denkers. Heel soms zijn deze mensen wel in het bezit van een iPhone of iPad, maar een Mac-laptop is echt een brug te ver. En als je dan toch zo suf bent om mee te gaan in die Apple-hype, dan moet je het ook zelf maar weten. ‘Dan kan ik je helaas niet helpen Franska’. ‘Die Apple-dingen werken gewoon niet samen met normale apparatuur, dus die komen er hier niet in.’

Het andere ‘kamp’

 

Dan heb je de MAC-types, die staan heel anders in de wereld. Een Mac werkt namelijk volgens hen veel makkelijker en logischer. En is mooi. En als je dan vraagt waarom bijvoorbeeld een Mac niet elke zin automatisch met een hoofdletter begint, is het net alsof je hun kind beledigt. Zal je die Dell-jongens dan weer niet horen doen. ‘En trouwens Franska, je kunt echt niet bij een leuk bedrijf aankomen en dan zo’n Dell uit je tas halen, ziet er niet uit.’ ‘Is er trouwens iets waar je wel blij mee bent in je Mac’. Oeps. Die Maccers zijn echte fans. Het is voor hen niet alleen een apparaat, maar ze horen ook ergens bij. De ‘Apple-clan’.

Eigenlijk…

 

Maar als puntje bij paaltje komt, maakt het eigenlijk bij mij niet uit. Ik snap ze allebei niet. De Dell niet en de Mac niet. Diep van binnen dan hè? Ik kan er best veel op doen, maar er moeten geen gekke dingen gebeuren, zoals een ‘dragon drop’, die ik waarschijnlijk zelf veroorzaak, al zou ik niet weten hoe dan. Heet dat zo, dragon drop? Of heet dat bij de Mac weer anders? Enfin. Ik ben natuurlijk overgestapt op Mac. Want gek op mooie dingen. De doos waarin je hem koopt alleen al… Al voel ik me nog steeds geen lid van ‘de clan’. Gelukkig heb ik vriendjes die hem wel snappen en die me heel geduldig uit de stress helpen als er weer eens iets totaal merkwaardigs gebeurt. Vriendin Karin bijvoorbeeld.
Dank je wel! X

 
P.S. Er staat weer een nieuwe playlist klaar op #radiofranska. Al gehoord?

 

 

 

  Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.