Caroline Tensen maakt eerlijke docu over de menopauze

 

Van een superpositivo werd Caroline Tensen een miserabel hoopje ellende. Wat de menopauze al niet met een vrouw kan doen.

 

 

 

Ze had het in eerste instantie niet eens door, want er waren geen opvliegers. Maar ze werd sip, heel sip. En dat voor een vrouw die altijd heel positief is, sport als een malle en een heel leuk leven heeft. Opeens kon ze alleen maar huilen. Om alles. Om hoe ze maar steeds zwaarder werd, om hoe dun haar haar werd en vooral omdat ze dacht dat het nooit meer goed zou komen.

 

Daarover zegt Carloline (inmiddels 57 en mooier dan ooit): ‘Ik had de kracht niet meer om dingen aan te pakken en mezelf toe te spreken. Ik was zo kwetsbaar dat ik niet meer wist hoe ik de dag door moest komen. Niks was ook meer leuk, terwijl ik alle ingrediënten in het leven heb om gelukkig te zijn. Als je er middenin zit, denk je dat je nooit meer de oude wordt. Dat is heel angstaanjagend.’

 

Omdat ze zich schaamde dat ze ‘zo’n vrouw die niet meer meedoet’ was geworden, die van het klagerige soort, durfde ze haar gevoel met niemand te delen en dat maakt heel eenzaam. Uiteindelijk is Caroline er met behulp van hormoontherapie weer bovenop gekomen. Maar als ze iets geleerd heeft van deze ellendige periode is het wel om de overgang bespreekbaar te maken. Want er is niks geks aan de menopauze. Ze denkt dat heel veel vrouwen dat hebben, en dat zou niet moeten. ‘Ik vind dat erover gesproken moet worden zonder lacherig te doen, want het is allesbehalve lachen.’

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Caroline Tensen (@carolinetensen)

 

Daarom maakte ze met haar goede vriendin Nada van Nie de Videoland-documentaire ‘Het verboden woord’. Hierin vertelt niet alleen Caroline openhartig over hoe miserabel ze zich voelde, ook haar man, kinderen en Leco van Zadelhoff, een van haar allerbeste vrienden, komen aan het woord over wat het met haar deed. Niet om zielig te doen, maar om het taboe rond de overgang weg te nemen. De vrouw die ‘niet meer blij te knuppelen was’, zoals ze dat zelf noemt, is gelukkig verdwenen, want Caroline voelt zich nu beter dan ooit.

 

Dames, er is dus hoop! 1,6 miljoen Nederlandse vrouwen zitten op dit moment in de overgang. Praat erover want je bent dus niet de enige. En kijk vooral naar deze eerlijke documentaire van Caroline op Videoland.

 

Bron: RTL Nieuws, Jinek.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit