Lekker zoenen in de hooiberg

 

Denk ‘Boer zoekt vrouw’, denk ‘Bouquetreeks’, denk ‘glossy’. Alle ingrediënten voor een heerlijk verhaal zitten in dit boek, vindt Caroline.

 

Misschien al wel vijftien jaar redigeer ik ‘Bouquetjes’, ja inderdaad die boekjes vol romantiek volgens een vast recept die we, ik in ieder geval, als tiener en twintiger verslonden. Heerlijk vind ik ze nog steeds. En nu word ik er ook nog eens voor betaald om ze te lezen…

 

Soms denk ik weleens dat ik ze zelf ook wel zou kunnen schrijven, maar dat komt er nooit van. Inmiddels weet ik namelijk ook dat ze aan allerlei voorwaarden moeten voldoen en daar ben ik niet zo goed in, regeltjes. Ook denk ik altijd dat romantiek in de polder meteen een beetje naar spruitjes ruikt.

 

Dat is dus niet waar. Bleek toen ik ‘Glossy Boerin’ van Maureen du Toit las. Lijkt misschien wat neerbuigend om haar boek met een romannetje te vergelijken, maar het is bedoeld als compliment. En de cover knipoogt er zelf ook naar met kreten als ‘Farm lit’, ‘Hoge hakken op het platteland’ en ‘Cat gooit het roer om’. Vandaar.

 

 

Alle ingrediënten zijn aanwezig: Cat heeft een topbaan bij het succesvolle Glossy, een BN’er als vriendje en een luxe leven. Dan slaat het noodlot in korte tijd twee keer toe en komt Cat erachter dat ze het anders wil. Ze besluit terug te gaan naar de plek waar ze als kind zo gelukkig was: de schapenboerderij van haar oma in Noord-Holland. De prins op het witte paard schiet haar in de persoon van een boerenzoon te hulp, het geluk lacht Cat weer toe, maar dan is er Het Misverstand, waardoor de twee geliefden uit elkaar gedreven worden…
 

Smullen. Goed geschreven. Leuk. Je krijgt precies wat de cover belooft. Maureen du Toit, de schrijfster, kennen we van tv-programma’s als ‘Hart van Nederland’ en ‘De Smaakpolitie’. Ze kent ‘het glossy wereldje’ van binnenuit en dat maakt haar verhaal extra geloofwaardig.

 

Glossy Boerin, Maureen du Toit, €19,95 

 
 

Journalist Caroline Griep doet iedere dag weer een poging tot opgeruimd leven. Daar schrijft ze over. En over alles wat er verder bij komt kijken om haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder, vrouw van 50+ en herstellend borstkankerpatiënt op de rails te houden.

Fotografie portret: Dingena Mol, haar & make-up: Astrid Timmer