Carnaval? Ik?

 

Ik was er al veel eerder mee bezig dan al die feestneuzen bij elkaar. Kijk maar hierboven…

 

Maar om nou drie dagen achter elkaar door te feesten? En heel de tijd bier te drinken en met onhandige verkleedkleren op zoek te gaan naar een wc – die natuurlijk altijd bezet is. En vies. En dan officieel ook nog de dag erna vasten? Juist als je na al dat bier, die kou, het gesjouw en gehos alleen maar zin hebt in spek en vette happen. Mwa.

 
Maar nu schilder ik het ook wel heel ongezellig en nogal bevooroordeeld af. Want laat ik heel erg eerlijk zijn. Ik weet voor 200% zeker, dat als ik het in m’n hoofd haal om weer (ja, je leest het goed: ‘weer’) eens mee te doen, ik de smaak binnen een paar minuten te pakken heb en vervolgens van geen ophouden meer weet. Ik merkte het al toen ik zat te tekenen om eerlijk te zijn. Niet dat ik zulke kleren aan wil. Niet dat ik heel de tijd bier wil. Maar die vrolijkheid. Iedereen in feeststemming. Dat gevoel is zo lekker.

 

 
Lachen en pret maken. En dat dagen lang. En iedereen vrolijk. Dat mag van mij wel het hele jaar doorgaan. En als dat niet lukt, dan elke dag een uur of twee, drie. Zou dat teveel gevraagd zijn? Desnoods opgeknipt in stukjes van een half uur? En dan niet alleen in Brabant, maar overal. Gewoon gezellig. Niks gezeur, gepieker en gesomber?

 
Ik kreeg gisteren nog een leuk filmpje door een vriend opgestuurd. Heeft niets met carnaval te maken, maar toch. Je denkt in eerste instantie…huh? Maar gewoon heel even door het begin heen bijten, dan komt er iets… kijk maar even:

 

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.