Met een camper naar Milaan?

 

Op zondag moet je plannen maken. Uitjes en vakantie regelen bijvoorbeeld. Zoals een paar dagen rondstruinen langs alle designer-presentaties in Milaan, tijdens de Salone di Mobili. Maar eerst even langs de Duomo, door de galleria en de via della Spiga lopen. Een spremuta d’arancia drinken bij een barretje op via Montenapoleone. Wat heb ik daar ineens een zin in. Zon! Italiaans gekwetter om me heen! Al ben ik daar nu rijkelijk laat mee. Alle hotels zitten al lang vol. En trouwens, de prijzen van de hotelkamers (als je er al eentje kunt krijgen) gaan in Milaan in deze periode rustig vier a vijf keer ‘over de kop’. ‘Dat wordt dus met een camper erheen rijden’, zei een vriend van me vorige week. Of op ruime afstand van de stad in een dorp gaan zitten en elke dag met de trein heen en weer. Mwa. Een van de leuke dingen van Milaan is ook een restaurantje pikken ‘s avonds. En lekker met collega’s aan de borrel. Is maar één oplossing die ik kan bedenken: volgend jaar gaan en dat nu al vastleggen. Ga ik nu over tot het regelen van mijn vakantie in september. Of weet iemand toevallig een leuke plek in Milaan die nog vrij is? En betaalbaar? Als het doorgaat en ik ben weer terug, kook ik als beloning voor de tip een keer voor je. Italiaans natuurlijk!

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs.