By the weetje

 

Van die jonge types om je heen: je leert elke keer weer iets nieuws. Nu dit weer.

 

Gingen we met z’n vieren uit eten, omdat er eentje afscheid nam. Rekening moest door drieën gedeeld worden. Ik denk dan altijd: Handig, als ik de rekening even pin, dan heb ik lekker weer wat contant geld op zak. Als die anderen dat tenminste bij zich hebben.

 

Niks hoor. Naast me zegt er eentje: ‘Ik stuur je wel een tikkie.’ Oké. Tuurlijk. Een tikkie. Ondertussen geen flauw idee wat dat is natuurlijk. Dus ik vraag het en er werd me uitgelegd ‘dat het echt heel erg simpel is, gewoon de Tikkie-app downloaden en hoppa: je kunt elkaar een betaalverzoek sturen en je kunt via je telefoon simpel overmaken. Handeling van niks.’

 

Beren en olifanten natuurlijk, maar ik zei niks. Thuis geprobeerd en verhip! Superhandig. En nog eens leuk ook. Moet je doen. De grap is dat je nooit meer bij iemand hoeft te zeuren of ‘ie nou eindelijk dit of dat eens aan je terugbetaalt. Durf ik vaak zelfs niet eens, want best vervelend.

 


 
Of kende je Tikkie al lang en ben ik Spuit Elf? 

 

 

 
 
 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

 

 

Beeld: ABN AMRO