By-the-weetje

 

 

Gelukkig even weekend, want ze houden me af en toe wel heel erg in de gaten bij ons op de redactie ;-)

 

 

Zit ik van de week gewoon even een mandarijntje te eten. Geen idee dat iemand op me zit te letten, want ik zit met m’n snufferd in de laptop. Hoor ik ineens tegenover me:

 

‘Waarom doe je dat altijd?’

 

Ik: ‘Wat?’

 

‘Nou, dat wat je met dat schilletje doet’.

 

Oké, dat heeft ze dus al vaker zitten bekijken, begrijp ik. Ik leg uit dat ik met de binnenkant van het mandarijnenschilletje m’n handen schoonmaak. Is dat gek dan? Doe ik al kwee-nie-hoe-lang.Schijnt de hele tent om me heen nog nooit van gehoord te hebben. ’s Middags testte ik het nog even bij mensen die bij me op bezoek kwamen, die kenden het ook niet.

 

 

Nou, dan zijn er waarschijnlijk hier op Franska.nl ook wel mensen die het niet weten. Wist jij het? Als je je mandarijntje gepeld hebt, dan zit er altijd van dat plakkerige spul aan je handen. Dat gaat er heel makkelijk af met de binnenkant van het schilletje, dus dat wrijf ik dan altijd even langs mijn handen. Scheelt een loopje naar de kraan. 

 

‘Oh, wat een leuke lifehack’, zei mijn bezoek. Ik zou zeggen handige truc, maar dan ben je dus oud. Heet natuurlijk lifehack tegenwoordig. Ik zal het proberen te onthouden. Haha
 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.