BY THE WEETJE

Als je in Italië komt, moet je deze eens proberen. Misschien zijn ze hier ook wel te krijgen trouwens. Nooit uitgezocht eigenlijk.

 

Ik zag dat het sneeuwde in de Dolomieten, dus bedacht ik me, dat is fijn, ik heb een zus die op wintersport is in la bella Italia, kan ze meteen even een boodschapje doen. Van skiën komt nu toch niets. En jawel hoor, bij de eerste de beste Spar was het raak. Nou ja, Spar… Volgens mij noemen ze dat in Italië altijd Dèspar, met de klemtoon op de eerste lettergreep.

 

Daar stonden ze, m’n favoriete snoepjes in alle soorten en smaken. En mijn favoriet (anice) stond erbij. Stond. Helaas voor de mensen die daar nu nog gaan shoppen, de hele voorraad (drie doosjes) is nu op, weg en uitverkocht. Maar er zijn nog genoeg andere smaken. Kijk maar, dit staat er nog:

Waarom ze m’n favoriet zijn? Omdat het om te beginnen van die schattige mooie ouderwetse doosjes zijn. De eerste keer dat ik een doosje kocht, kocht ik het alleen maar omdat ik het er zo leuk uit vond zien. Totdat ik proefde.

 

 

 

Spijt dat ik er niet meer mee had genomen, natuurlijk. En ze zijn ook m’n favoriet geworden, omdat je rustig een heel doosje leeg kunt eten. Het is zo klein, dat je je toch nog steeds geen vreselijke snoepkont voelt. En last but not least vind ik ze heel leuk omdat het best bijzonder is, dat zulke ouderwetse snoepjes ook nog zo lekker zijn. Een van m’n standaard Italië-souvenirs geworden dus.

 

Hèhè…kom ik gisteren bij Dille & Kamille, hebben ze ze daar ook.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.