Zo maak je het
Breek het harde uiteinde van de asperges af en spoel ze met koud water. Leg een asperge naast een stokje en draai het deeg eromheen. Stop er ook wat bloemblaadjes tussen terwijl je het deeg om het stokje draait.
Herhaal dit alles tot de asperges en het deeg op zijn en bak de broodjes boven het vuur tot ze goudbruin zien en helemaal gaar zijn. Let op dat ook de asperges gaar zijn, maar wel nog beet hebben. Doe er wat zout en eventueel wat olijfolie over.
Je kunt de broodjes ook thuis maken en ze 12-15 minuten in een gewone oven bakken op 200C.
Deeg voor op een stokje
Los de gist op in het water en bier en voeg de olijfolie en wat bloem toe. Voeg daarna het zout en de rest van de bloem toe en kneed tot een stevig, soepel deeg. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek en maak dan de stokbroodjes.
Eet smakelijk!
* Hou je niet van eetbare bloemen dan kan je dit ingrediënt eventueel vervangen door rozemarijn of komijnzaad.
Ook lekker: Smos
Gone Fishing Mikkel Karstad ISBN: 9789402601541 € 29,95