Borreltijd

 

Samen zullen we alles delen. Zeker dit lekkere pesto-knoflookbrood waar iedereen een stuk vanaf kan scheuren. Top borrelhap of als maaltijd met wat soep en een lekkere salade.

 

 

Pesto-knoflookbrood met kaas
 

Dit heb je nodig:

  • 1 bol knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 heel brood, bijvoorbeeld ciabatta
  • 65 g ongezouten zachte boter
  • 1 potje pesto
  • 130 g geraspte Fontina kaas
  • 29 g geraspte Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Om de knoflook te roosteren, verhit je de oven op 180 ˚C. Snijd de bovenste laag van de knoflookbol af zodat je de tenen ziet zitten. Haal zo veel mogelijk losse stukjes schil van de bol af. Giet een beetje olie over elk teentje. Wikkel de bol strak in aluminiumfolie en zet hem in de oven. Rooster 45 tot 60 minuten, tot de knoflooktenen een karamelachtige kleur hebben. Dit kun je makkelijk van tevoren doen.

 

Verhit de oven tot 200 ˚C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie waar je het brood straks op legt.

 

Neem het brood en snijd het tot ongeveer driekwart in, in plakken van ca 3 cm breed. De onderkant van het brood moet dus één geheel blijven.

 

Doe de boter in een kom. Knijp de geroosterde knoflookteentjes uit de bol en voeg ze toe. Voeg ongeveer 2 eetlepels van de pesto toe en roer het mengsel door elkaar. Neem het mengsel en smeer het in elke inkeping van het brood. Zorg dat je een beetje overhoudt. Neem dan de Fontina kaas en strooi het in de inkepingen van het brood. Smeer de bovenkant van het brood in met de resterende knoflookboter. Leg het brood op de bakplaat en bak het in de oven gedurende 20 tot 25 minuten, tot het brood een gouden kleur heeft. Haal het uit de oven en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer meteen.

 

Eet smakelijk!

 

Recept en beeld: How sweet it is