Bocelli brengt een boodschap aan de wereld en aan Adje

 

Pasen was een breekpunt voor Adje, maar toen was daar Andrea Bocelli vanuit Milaan.

 

Vorige week nodigde de burgemeester van Milaan Andrea Bocelli uit om op eerste paasdag te komen zingen in de Dom van Milaan. En daar stond hij dan, wat een moedige man en wat leverde het een krachtig en imposant beeld op. Ik hoorde dat er zeker 23,5 miljoen mensen vanuit de hele wereld keken.

 

Andrea liet weten met zijn optreden ‘Musica della Speranza’ een boodschap van liefde, herstel en hoop voor Italië en de rest van de wereld te willen brengen.
En hoop gaf hij in al zijn nietigheid in die overweldigende lege kathedraal. Ik zat met tranen in mijn ogen te kijken en te luisteren. Het gaf mij ook weer de kracht om door te gaan en vol te houden. De paasdagen waren voor mij best een breekpunt; net hiervoor had premier Conte aangekondigd dat onze quarantaine nog zeker tot 3 mei zou gaan duren. En ik besefte dat ik dan acht weken in mijn up zou hebben doorgebracht. Als iemand dat van tevoren tegen mij had gezegd, had ik nooit gedacht dat ik dat zou kunnen.

 

‘Grazie alla musica abbracciamo il cuore del nostro mondo ferito’, zei Bocelli.
‘Dankzij de muziek omhelzen we het hart van onze gewonde aarde.’  Maar op het moment dat hij naar buiten liep en daar voor de Dom ‘Amazing Grace’ zong, omhelsde hij ook mijn hart. Grazie Mille, Andrea, tu sei grande.

 

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen

 

 

Door: Adje Middelbeek

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.

Afbeelding van Adje Middelbeek