Blueberry muffins

 

Lekker voor bij de thee of koffie vandaag

 

Dit heb je nodig

  • 120 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Een zakje bakpoeder
  • Optioneel: ½ tl kaneel
  • 1 el bloem
  • 125 g blauwe bessen (mag ook uit de diepvries zijn)
  • Muffinbakblik

 

Zo maak je het

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Mix vervolgens in een grote kom de slagroom, eieren, kristalsuiker en vanillesuiker. Laat de boter smelten en voeg toe aan het mengsel. In een andere kom meng je het meel met bakpoeder. Optioneel doe je hier wat kaneel bij. Doe de twee kommen bij elkaar en roer voorzichtig. Doe dan de eetlepel bloem in een klein bakje en meng dit met de blauwe bessen. Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag. Verdeel dit over het muffinbakblik. Je kunt cupcakevormpjes gebruiken óf je vet het blik in met wat boter of olie. Zet de muffins gedurende 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn!

 

Eet smakelijk!

 

 

Door Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.