GILLETTE X FRANSKA

Blote­benen­tijd

 

Hoewel ik nogal van de gladde benen ben, vind ik vrouwen die hun benen niet scheren best wel stoer. Maar joh, wat is dat toch altijd een enorme klus, dat ontharen. Tot nu…

 

Natuurlijk zijn er ook weleens weken dat ik de boel lekker de boel laat en de scheerbeurt een tijdje oversla. Al helemaal in de winter. Gelukkig mag ik dat lekker zelf weten. Maar je kent het wel: is het eindelijk rokjesdag, zijn mijn benen en oksels er nog niet klaar voor. Want die waren in de winter lekker verstopt onder mijn spijkerbroeken en lange mouwen. Dan vind ik het helemaal niet nodig om de boel te scheren of te waxen. En vrouwen die dit helemaal niet meer doen, petje af hoor! Ik vind het superstoer. En wat een tijd bespaar je er ook mee. Toch durf ik het zelf nog niet helemaal aan. En daarom pruts ik elke zomer weer met wax, mesjes en scheergel.

 

Want laten we eerlijk zijn, ontharen is voor elke vrouw (en man) een dingetje. Ik ben niet zo van het waxen. Duurt te lang en het plakt overal. En dan die pijn! Niet te doen toch? Dan heb je nog laseren. Maar heb je die prijzen gezien? En dan moet je minimaal negen keer terugkomen voordat alles dan écht weg is. Het liefst gebruik ik gewoon een mesje voor een snelle scheerbeurt onder de douche, om me zo van ongewenste haartjes te ontdoen. In een piep en een zucht ben ik klaar en voel ik me weer fris en glad. Maar dan heb ik toch vaak nog het probleem van rode bultjes en ingegroeide haartjes als ik een scheermesje gebruik dat niet tegelijkertijd ook hydrateert. Dat is dus een echte no go…

 

Gelukkig ben ik redacteur bij Franska.nl en dat brengt soms wel van die fijne perks met zich mee. Zo zag ik laatst het persbericht binnenkomen over de nieuwe Venus Platinum Extra Smooth scheermesjes van Gillette. Meestal ben ik echt niet zo iemand die daar meteen in gelooft, maar het was toch wel gewoon het proberen waard. Want tja, we zitten al volop in de zomer en ik was wanhopig op zoek naar een oplossing. Dus deed ik maar eens een poging. En ik was blij verrast.

 

Het is een superfijn scheermesje dat door het metalen handvat wat zwaarder en comfortabeler in de hand ligt. Daarnaast heeft het zo’n kleine lubrastrip, van die kleine rubberen lamelletjes die ervoor zorgen dat ik in een scherpe lijn kan scheren, zonder dat het mesje over mijn been zwabbert. Supermakkelijk en zo sla ik geen plekje over. En het beste is dat ik het handvat nooit hoef te vervangen. Ik hoef er alleen na verloop van tijd een nieuw mesje op te zetten. En dat is natuurlijk ook weer beter voor het milieu.

 

Het mesje vliegt over mijn benen, oksels en bikinilijn. Zo klaar en weer heerlijk glad. Op naar de volgende zonnige dag. Mij kan niks gebeuren. Mijn benen, oksels en bikinilijn zijn er klaar voor.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit