Bloemkool is geboren

 

Dé babynaamtrend van 2018.

 

 

Babycenter publiceert elk jaar een lijst van de populairste babynamen. Sophia is staat al negen jaar op nummer 1 en de jongensnaam Jackson al zeven jaar. Nou, dat zijn toch normale namen? Maar naast de top honderd babynamen van 2018 is er ook een lijst met trends van babynamen van het afgelopen jaar en deze wilde ik toch even met je delen.

 

Terwijl wij op Franska.nl de Big Fat Friday introduceerden, is tegenwoordig de powerfoodtrend en de gezond-eten-hype nog steeds in volle gang. Zo sterk zelfs dat mensen hun kinderen ernaar vernoemen. En dat is dus één van de namentrends van 2018: meisjes heten dit jaar Kale (bloemkool), Kiwi en Clementine (citrusvrucht). Draagt misschien wel bij aan de hoeveelheid fruit en groente die deze kinderen en hun ouders binnenkrijgen. In ieder geval worden ze er iedere dag aan herinnerd. Ook kruiden en specerijen zijn dit jaar populair. Saffron (saffraan), Rosemary (rozemarijn) en Sage (salie) behoren ook tot deze food-namentrend. Rozemarijn kennen we natuurlijk al, dus wie weet hebben we binnenkort in Nederland ook een Bloemkool of een Kiwi rondkruipen.

 

Bron: Babycenter

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares