Blini’s met geitenkaas

Blini’s zien er leuk uit en zijn de perfecte borrelhap voor op deze vrijdagavond.

 

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen (8 blini’s)

  • 100 gram boekweitmeel

  • 1 ei

  • 125 ml melk

  • 1 snufje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • olie om in the bakken

 

Voor op de blini’s

  • 1 grote gekookte rode biet

  • 150 gr zachte geitenkaas

  • 12 walnoten, grof gehakt

  • klein bakje waterkers (voor garnering)

  • 8 tl honing

  • peper

 

 

Zo maak je het:

  1. Splits het ei en klop het eiwit  stijf met een mixer . (Het eigeel even bewaren)
  2. Meng meel, zout en bakpoeder en maak met de mixer een mooi glad beslag met de melk en het eigeel.
  3. Schep het stijf geslagen eiwit erbij en meng het voorzichtig omscheppend met een spatel door het beslag. 
  4. Verwarm een grote koekenpan en schenk er een beetje olie in zodat de bodem bedekt is. Schep één eetlepel beslag per blini in de pan. Meestal bak je er 4 tegelijk. Bak ze op middelhoog vuur tot er bovenop in het deeg belletjes ontstaan. Draai ze dan pas om en bak snel de andere kant. Wanneer ze goudbruin zijn haal je ze uit de pan.
  5. Herhaal dit tot je 8 blini’s hebt. 
  6. Snijd de biet en geitenkaas in 8 plakken.
  7. Beleg de blini’s met biet en leg daarboven de geitenkaas.

Maak ze af met wat walnoot, waterkers en honing. Strooi er als laatste een beetje versgemalen peper over. De blini’s kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

 

Eet smakelijk!

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam.