Met kerst blijf ik thuis

Sonja: Na Sinterklaas weet ik niet hoe snel ik m’n hele huis kerstklaar moet maken. Dus dat betekent op 6 december de boom erin om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

 

 

Ik ben er helemaal klaar voor! Mijn huis is met kerst namelijk echt op z’n mooist. De hele lichtshow is weer van zolder gehaald en m’n speciale kerstkleed ligt weer op tafel. Al die kaarsjes en kerstlichtjes. Die geur van de kerstboom. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het liefst iedere dag en de hele dag.
Toegegeven, heel trendy is het niet per se bij ons thuis. Ik word ieder jaar weer opnieuw vooral heel blij van alle kerstballen die we al járen hebben. Wow! Wat zijn ze toch mooi hè? Ze komen uit de verzameling van mijn schoonvader die ze liever bij ons in de boom ziet hangen.
Hooguit komt er één balletje bij dat de meisjes hebben uitgezocht, maar de kleur blijft wit met zilver. De takken onder aan de boom overleven het vaak niet. Ik zaag ze af en zet ze in een grote vaas op tafel. Wat leuke hangers erin en ik ben voor een paar weken weer klaar.
Wat ook zo leuk is om bij mensen door de ramen te gluren en te zien hoe zij hun huis hebben opgeleukt. De een met gekleurde kerstlichtjes, een kersttrein onder de boom en een heel skidorp er bij, de ander heel minimaal met alleen wat lichtjes.
Voor jullie zocht ik de leukste kersthuizen waar je ongegeneerd binnen kan kijken. Inspiratie genoeg deze week.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Features & More