Heb jij al een bloemetje
in huis?

 

 

Willemijn: Zelf geniet ik toch nog steeds het meest van het kopen van bloemen bij een mooie stal of een heerlijk geurende winkel, maar er zijn natuurlijk genoeg goede redenen om online een boeket te bestellen.

 

Bloemen worden steeds vaker online besteld, laat bloemenveiling Floraholland begin dit jaar weten vanuit hun onderzoek. Vooral mannen en jongeren zijn gevoelig voor het kopen van groen op het net. Nou moet ik zelf toegeven dat ik toch het meest geniet van kopen bij een mooie stal of in een heerlijk geurende bloemenwinkel. Maar wil je iemand verrassen die verder weg woont, bent je zelf wat drukker, of ben je een man…? Hieronder een paar kleurrijke favorieten:

 

  • ‘Het eerste bloemenmerk van de wereld’ staat er op de site van het Nederlandse topmodel Frederique van der Wal. Nadat er in 2005 een lelie naar haar vernoemd werd, raakte ze geïnspireerd om haar eigen boeketten samen te stellen en online te verkopen. Er is ook een Footprint-boeket te koop, waarbij minimaal de helft van de bloemen verantwoord geteeld zijn, kijk op Frederiques Choice.

 

  • In zo’n rap tempo enorm bekend geworden dat Bloomon bijna geen toelichting meer hoeft. Drie maten boeket zo van de kweker in de vaas, verschillende soorten abonnementen en altijd een fleurige bos in huis!

 

  • Woon je in Utrecht en omgeving dan zijn de plukboeketten van deze site ook een goed idee.

 

  • In Herpt (vlakbij Heusden) zit Roets, waar ze een op maat gemaakt groen concept voor in huis, op kantoor of voor een evenement verzorgen. Maar als je in de buurt woont, kun je er ook een mooi boeket bestellen.

 

  • Bij Topbloemen zijn de plukboeketten het meest nonchalant!

 

  • De meeste mooie bloemenwinkels in je eigen buurt gaan inmiddels trouwens ook mee op de online bloemen trend, je kunt er per mail of gewoon ouderwets telefonisch een boeket bestellen. ouderwets telefonisch.

 

 

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Portret: Marloes Bosch