Bij de HEMA kun je behalve voor een rookworst

 

Bij de HEMA kun je behalve voor een rookworst.

 

 

 

Ik weet het nog zo net niet, of ik sans gêne met een vibrator in mijn boodschappenmandje richting de kassa van de HEMA zou hobbelen. Maar volgens een woordvoerder van het warenhuis is het onderzocht en is de verkoop van seksspeeltjes inmiddels ‘de normaalste zaak van de wereld’. Behalve voor een rookworst ga je voortaan dus ook naar de HEMA voor rabbit- en bulletvibrators – hier ben ik even blanco -, vibrerende eitjes, giftsets, condooms, flesjes glijmiddel en massageolie. Het warenhuis ziet het als verzorgingsproducten. Die worden er al jaren verkocht en daarom horen speeltjes die eraan bijdragen om je mooi en gezond te voelen – het resultaat van seksueel plezier – net zo goed thuis in de desbetreffende schappen. Om te benadrukken hoe normaal dat is, is er bewust voor gekozen de erotische koopwaar niet ergens onderin weg te moffelen, maar prominent uit te stallen bij het schap Mooi-en-Gezond, naast de mascararemover, de bodylotion en de wattenstaafjes.

 

Gelukkig ben ik niet de enige die even met zijn ogen moest knipperen bij het lezen van het nieuws. Fred Rutgers, een allesweter op het gebied van retail, vindt deze move nogal opmerkelijk voor een degelijk bedrijf als HEMA en is bang dat vooral ‘oudere dames’ aanstoot zullen nemen aan deze verdieping van het beautyassortiment. Dat ‘oudere dames’ is voor mij persoonlijk toch een beetje onder de gordel als ik eerlijk ben. Alsof ik niet juist van de generatie van de seksuele revolutie ben! En alsof de jeugd van tegenwoordig – ik kan niet geloven dat ik onze jongere generaties zo noem – niet juist veel en veel preutser is dan ik in mijn wilde tijd was.

 

Maar goed. We gaan het zien, hoe hard die seksspeeltjes gaan lopen en welke klanten ongegeneerd een vibrator boven op de bamboe herensokken bij de kassa uitstallen om te worden betaald – in plaats van ‘m lekker anoniem online te bestellen.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans