O yesss, deze burger is 100% badass…

 

Deze Badass Burger is de favoriet van actrice Halle Berry, maar aan haar figuurtje te zien doet ze niet elke week aan Big Fat Friday…

 

Dit heb je nodig

  • 2 of 3 plakjes bacon
  • 1 ui
  • ongezouten boter
  • olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 250 g rundergehakt
  • 1 eidooier
  • 1 volle tl kristalsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 hamburgerbroodje
  • 75 g gorgonzola
  • handvol ijsbergsla
  • mayonaise
  • ketchup

 
Zo maak je het

Bak de bacon in een koekenpan krokant. Laat de plakjes bacon daarna uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui fijn. Smelt circa 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met een snuf zout circa 5 minuten tot de ui mooi zacht is. Maak ondertussen van het gehakt en de eidooier een mooie burger. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Bak de hamburger in een andere koekenpan in boter en olijfolie. Draai de burger om wanneer aan de randen bruine lijntjes ontstaan.

 

Voeg aan de uien in de pan de kristalsuiker en de balsamicoazijn toe. Bak 5 minuten mee en schep dan alles in een kommetje. Halveer het burgerbroodje en besmeer beide kanten met boter. Gril in een grillpan aan beide kanten goudbruin. Snijd de gorgonzola in 2 plakken en leg op de  burger in de pan. Giet rond de burger wat water in de pan, dan ontstaat er stoom. Doe de deksel even op de pan, zodat de gorgonzola sneller smelt. Let op: 10 seconden is genoeg!

 

Snijd de ijsbergsla fijn. Nu kun je de burger bouwen: besmeer het gegrilde broodje met mayonaise en ketchup. Leg de fijngesneden sla, de burger met gorgonzola, het uienmengsel, de uitgebakken bacon en de bovenkant van het broodje erop.

 

Eet smakelijk!

 

 

Miljuschka’s food trucks, de lekkerste streetfoodgerechten voor thuis, Miljuschka Witzenhausen ISBN 9789400506800