DE CONSUMPTIE VAN 0.0 BIER IS MET 30% GESTEGEN

 

Worden we ons dan steeds meer bewust van de risico’s van het drinken van alcohol?

 

De Nederlandse bierconsumptie is met 3 procent gestegen, dus we drinken echt wel wat meer bier. Maar wat is dan opvallend hieraan? Deze groei komt voornamelijk door het meer consumeren van alcoholvrije biertjes, de welbekende 0.0 biertjes.

 

De verkoop van deze 0.0 biertjes is afgelopen jaar met 30 procent gestegen. Worden we ons dan steeds meer bewust van de risico’s van het drinken van alcohol? Of van de voordelen van het juist niet drinken van alcohol? Blijkbaar willen we wel genieten van de smaak van bier. Ik geef ons gelijk, want wat kan een biertje toch lekker zijn. Zeker nu we genieten van het mega-lekkere terrassenweer.

 

Wat me wel totaal verbaasde: deze biertrend wordt nu zelfs omarmd door studentenverenigingen. In Utrecht kunnen de studenten tegenwoordig 0.0 bier bestellen aan de bar. Wie had dat nou gedacht? Het studentenleven gaat toch, heel cliché, samen met bier drinken?

 

Om even terug te komen op de bierconsumptie: biertjes met alcohol hebben ook aan die drie procent toename bijgedragen. De consumptie van speciaal bier is met 10,2 procent gestegen. Ik denk dat we dus maar eens een speciaal-bierproeverij moeten gaan organiseren op de redactie. Zeker nu het meer wordt besteld.

 

 

Of we nou daadwerkelijk alcoholvrij bier drinken in plaats van normaal bier? Dat weet ik nog zo net niet. Misschien drinkt men drie normale biertjes, zoals voorheen, en dan wat extra alcoholvrije biertjes toe. Who knows?

 

Bron: Ad.nl, RTLnieuws

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares