Mannen geven meer uit aan kleding dan vrouwen

 

Voel je je weer eens bloedjeschuldig als je thuiskomt en je ziet je reusachtige H&M- of Zara-pakket staan, terwijl je nog amper weet wat je ook alweer had besteld? Niet doen. Sterker nog: bestellen maar.

 

Want mannen geven al met al dus méér geld uit aan kleding dan vrouwen. Ha, daar gaat die eeuwige discussie tussen man en vrouw. Gemiddeld geeft een vent een euro of 73 uit aan kleding in een maand en een vrouw 66 euro. En da’s niet alles. Ook zijn mannen duurder uit per item. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een paar schoenen: die ijdele mannen van ons willen nu eenmaal alleen goed schoeisel onder de tere voetjes. Daarom geeft ‘ie per paar al gauw 77 euro uit. Vrouwen kunnen ook heus weleens een prijzig paar laarzen aanschaffen, maar compenseren dat met wat goedkopere exemplaren. Zo geven zij gemiddeld 63 euro aan één paar schoenen. Mooie cijfers. Kun je ‘m eens vertellen, mocht het je goed uitkomen, met dat pakket in de gang.

 

Nu wil het zo zijn dat ik inderdaad een vent heb gestrikt die nogal van winkelen houdt, ook al springt hij hoog en laag om dit fel te ontkennen zodra hij dit leest. Maar het is zo. Wekelijkse pakketjes vol overhemden in tint blauw nummer 82… Het verbaast me niets meer. Schoenen? Zijn favoriete merk heeft ‘ie in 93 kleuren in de kast staan. En dan jassen. Man, man, man, hij denkt elke maand wéér dat hij een legergroen jack nodig heeft. In meerdere vormen, maten, modellen en lengtes. Afijn. Ieder z’n ding, met als groot voordeel dat ‘ie mij nooit scheef hoeft aan te kijken als ik in wat nieuws rondwandel. Daarnaast pas ik nu geen leuke kleding meer en koop ik dus bar weinig en dus heeft ‘ie helemaal een voorsprong. Mag ik in de zomer weer inhalen.

 

Overigens kan ’ie er niet zoveel aan doen: hij wordt aangestoken door de mannen om hem heen. In Noord-Holland geven mannen namelijk het grootste deel van hun maandsalaris uit aan kleding. In Brabant zijn ze het zuinigst en maakt het ze wat minder uit welk shirt ze nu weer aantrekken. Gelukkig is de shopverslaving van de man des huizes nog niet zo drastisch dat ik moet overwegen om naar Brabant te verkassen, maar een keer een nachtje weg naar Den Bosch kan geen kwaad, denk ik zo. Wie weet leert ‘ie ervan.