Bewezen: een kus van je hond krijgen is goed voor je gezondheid

 

Je wordt er misschien wat ongemakkelijk van, van die mensen die zich onder laten lebberen door hun hond. Sorry, dat is toch… GOOR?

 

 

Hallo, vriendje
Nou, dat kun je wellicht vinden. Maar onderzoekers weten wel beter. Je hoeft je niet zorgen te maken over dat je gek bezig bent, want een lik van je hond krijgen zou best goed zijn voor je gezondheid. De microben die in de darmen van een hond aanwezig zijn kunnen een probiotisch effect hebben op het menselijk lichaam. Die krijg je dus binnen via het speeksel van je viervoeter. En het klinkt misschien nog steeds goor, zo met die bacteriën… En dat ik een grote roze lange tong van een kwijlende hond voor me zie, helpt ook niet mee. Maar dit zijn juist de gezonde bacteriën voor je lijf.

 

Deze bacteriën houden je darmen gezond en geven zo ook jouw immuunsysteem een boost. Nu krijg je die ook wel genoeg binnen hoor, als je je hond gewoon een aai in plaats van een kus op de mond (snuit) geeft. En die krijg je ook binnen als je katten hebt in plaats van honden. Maar mocht je er zin in hebben, een beetje intiem doen met je trouwe maatje… Go for it.

 

Uitzonderingen
Let wel: doe het nou ook weer niet te veel, hè. Zeker jonge kinderen moeten goed oppassen met likjes van de hond. Want je weet nooit wat je hond met zich meedraagt, of de hond van een ander. De Capnocytophaga Canimorsus-bacterie kan bijvoorbeeld fatale infecties veroorzaken. ‘Niet ieder contact is besmettelijk en niet iedereen gaat eraan dood, maar je neemt beter geen risico. Dus: als je een wond hebt, raak je beter geen hond aan. Niet alleen zijn snuit kan je ziek maken, ook zijn huid al… Want daar likt de hond geregeld aan.’

 

Kortom: doe gewoon verstandig. En een tetanusprik halen kan ook geruststellen, toch?

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com