Beef teriyaki
Een afhaalfavoriet die je heel gemakkelijk zelf kan maken.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
- 450 g biefstuk
Voor de saus
- 6 el sojasaus
- 6 el rijstazijn
- 2 el basterdsuiker
- 1 knoflookteen
- 1 cm gember
- 1 tl sesamzaad
Roerbak
- 1 rode ui
- 300 g verse spinazie
- Handje pinda’s
Zo maak je het
- Snijd de biefstukken in dunne reepjes.
- Meng in een schaal de sojasaus, rijstazijn en basterdsuiker.
- Snijd vervolgens de knoflookteen en het stukje gember fijn en voeg toe aan de marinade.
- Voeg wat sesamzaad toe en roer de marinade goed.
- Doe dan de stukjes biefstuk in de schaal en zorg dat de reepjes goed bedekt zijn met de marinade. Laat het ongeveer 10-20 minuten staan.
- Optioneel: je zou nu noedels of rijst (naar keuze) kunnen koken.
- Snijd de rode ui fijn en bak in een wokpan.
- Voeg na een minuut de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, haal je het vocht uit de pan.
- Voeg dan de biefstukreepjes met de marinade toe aan de pan en laat lekker doorpruttelen.
- Tot slot voeg je de pinda’s toe. Even goed roeren en je kan de beef teriyaki serveren (optioneel met rijst of noedels).
Door Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.