De beste start van de feestmaand

 

Waarom je beter met een kilootje teveel de maand december in kunt gaan? Ik had er zelfs nog nooit van gehoord, al vind ik extra kilo’s in december een minder groot probleem dan in bijvoorbeeld juni. 

 

Hoorde ik van de week dat er zelfs vijf heel goede redenen voor zijn. Ik som ze even op.

 

1

Als je alvast een kilootje extra op je lijf hebt zitten, dan zie je dat tweede kilootje ook niet zo snel. En dat derde. Het echte verschil zie je pas bij vijf. Dat weet ik dan weer wel uit ervaring. Zelfde geldt voor kilootjes eraf. En ik kan het weten, want ik ben ervaringsdeskundige. Ben al minstens 100 kilo afgevallen in m’n leven. In totaal dan. Als ik alles bij elkaar optel.

 

2

Omdat het in december kouder is en een beetje spek gewoon een goeie beschermlaag biedt. Zo simpel is het. En het scheelt een jas ;-).

 

3

Dikke mensen zijn gezellig (zeggen ze toch?) En een van de belangrijkste ingrediënten van december is gezelligheid. Dus…

 

4

Mensen vertrouwen een dikke kok altijd meer dan een dunne.

 

Dus als jij degene bent die het kerstdiner maakt, dan weet iedereen in elk geval zeker dat alles goed voorgeproefd is. En dus lekker is.

 

5

En…stel…er komt sneeuw…en je glijdt uit… We dromen tenslotte allemaal van een White Christmas, toch?

Nou, als je dan uitglijdt, kom je net iets zachter terecht met een extra laagje. 

 

Kom maar op met marsepein en banketstaaf. Hap hap. En nog een letter. Ik weet precies welke ik moet hebben, want ik heb ze getest. Heb je het gezien? Kijk hier maar.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter