Beste Queen Elisabeth,

 

Er staan weer wat schuimkopjes op de golven. Het meer van uw imperium zal nooit spiegelglad zijn, maar het laatste jaar wisselt de ene storm de andere af.

 

Meghan, haar vader, Megxit, het gedoe met Andrew. Ik stond sowieso al niet graag in uw schoenen (vooral omdat er tussen uw been en uw schoen altijd huidkleurige panty’s zitten en als ik ergens van gruw zijn het huidkleurige panty’s, maar dat terzijde) maar dit jaar: brrr.

 

Maar er zijn ook problemen die makkelijk te elimineren zijn zoals het PDA-probleem oftewel: de public disposal of affection. Dat heeft u liever niet. Geen kusjes, geen handjes vasthouden, niets van dat alles. U heeft überhaupt liever dat er een metertje lucht tussen twee jong geliefden zit. Dit gezegd hebbende blijkt u eigenlijk een ontzettende Corona-vechter avant la lettre.

 

Zaterdag waren Harry en Meghan bij het Mountbatten Festival die genoten van een avond muziek in elkaars gezelschap. Twee jonge ouders die aan de vooravond van een spannende tijd in hun leven staan, even zonder kind, even samen. Wat doe je dan als jonge geliefden? Dan houd je elkaars hand vast. Het liefst de hele avond. Maar het zou provocatief zijn. Want het heurt niet, en al helemaal niet aan het einde van de periode waarin je onderdeel bent van uw koninklijke familie.

 

Het heeft u niet verbaasd, toch? Alsof Meghan ooit naar u heeft geluisterd. Die heeft ook echt alleen maar heel hard gelachen toen ze dat hoorde van die huidkleurige panty’s.

 

Ook Kate en William haalden het nieuws vanwege een ‘very affectionate’ foto. Ik klikte door, zo ben ik dan ook wel weer. Hopend op een stukje huid, een intense zoen, zoiets. Maar wat zag ik? Een lachende Kate, een blije William, zij aan zij. Dat was het. De fuzz begreep ik niet, u wel?

 

Beste Queen Elisabeth, ik bewonder hoe u ondanks de wetten van ‘the crown’ en uw eigen toch best rigide besturingssysteem toch meemeandert met actuele situaties. Dat zal niet makkelijk zijn, maar uiteindelijk durft u keuzes te maken. Ook onconventionele.

 

Kunt u dan de teugels rond PDA misschien ook een beetje laten vieren, zodat Kate en William gewoon lachend en zoenend door het leven kunnen? Het laatste wat u wil is dat deze twee het pand verlaten wegens te veel regeltjes. En als u toch bezig bent… Gooi dan meteen die huidkleurige panty in de verdomhoek. Zijn we daar ook meteen vanaf.

 

Met grootste groet en dankbaarheid,

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach