Geef mij maar Amsterdam

 

Maartje: Natuurlijk kun je vandaag net als het koningskoppel en hun kids naar Tilburg. Maar toch… geen stad zo drukbezocht als Amsterdam tijdens de nationale feestdag. En geen stad zo gezellig, tenminste, als je weet waar je moet zijn.

 

Donnies  Ontbijten als een koning doe je met een flinke boterham, of met een fiks pitabroodje donner. Om de dag goed te beginnen, of de koningsnachtkater te bestrijden, serveert Donnies vandaag de hele dag een Bloody Mary + een Pita Kebab Classic voor een tientje. 

 

Meneer Nieges  Hét Mokums paradijs bij Meneer Nieges aan de waterkant. Samen met de oergezellige Jordanezen van café De Twee Zwaantjes. 

 

Bar Broker  De mannen van Bar Broker hebben de pop-up hit van 2017 nu al te pakken. En dan openden ze ook nog eens een tweede zaak, het niet-tijdelijke Tosti Creative, net als Bar Broker in de Amsterdamse Pijp. Voorlopig gaat Bar Broker ook nog niet dicht en dat bewijzen ze door op Koningsdag ‘het Wereldkampioenschap Bierdrinken’ te organiseren. Moet een feest gaan worden. 

 
De School  Hippe, stijlvolle vogels die te cool zijn voor de stad zoeken het een stukje buiten de gebaande paden. Ook tijdens Koningsdag. De School is het adres, de line-up zegt ons niet zoveel… Maar het móet goed zijn: 

 

Waterkant  Wat je tijdens Koningsdag gaat beleven bij Waterkant, lees je hieronder. 

 
FISSA!  FISSA is een initiatief van de Amsterdamse party girl Shilair Meriwani. Een feest voor meisjes, door meisjes. Geen house maar makkelijke hiphop en dat bleek een schot in de roos. De meisjes kwamen met bosjes, de mannen volgden al snel. Samen met de tequila flavoured beer Desperados organiseren ze een puik Koningsdagfeestje bij Waterkant. 
O, en 5 mei zijn ze er weer en doen ze ‘het’ op een boot, de Supperclub Cruise aan Pier 14, hartje Amsterdam

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.