In de gloria!

 

Jeetje, heb jij dat nou ook? Dat je jaar in jaar uit (hoe lang is het al anders?) denkt dat Koninginnedag op 30 april valt. Ik heb er al een paar keer rekening mee gehouden bij een weekje weg of lang weekend. Ships. Foutje…

 

Stonk er nu bijna weer in. Door te denken dat dit een gewone dag is, net als alle anderen en we zondag feest hebben. Nou, als je het niet erg vindt, doe ik zondag ook een feestje. Zit er gewoon van kinds af aan ingebakken. M’n moeder deed die oranje strik om m’n paardenstaart en op een versierde fiets gingen we richting gemeentehuis om allerlei zogenaamde klassiekers te zingen voor de burgemeester. Nooit begrepen waarom we voor hem zongen, maar goed. Jan, Piet Joris en Corneel bijvoorbeeld en de blanke top der duinen. Weken van tevoren waren we op school weer nieuwe ‘bekende’ Hollandse liederen aan het instuderen.

 

Tot zover zo’n beetje mijn Koninginnedag-herinneringen.

O ja. Ook nog die rododendrons bij het defilé op Soestdijk. Waar al die krentenmikken achter verdwenen. Of is dat een typisch gevalletje van geheugen verdraaid door een of andere grappige sketch van… Toon Hermans? Wim Sonneveld? Wim Kan?

Soestdijk dus. Waar de trappen aan het einde helemaal vol lagen met gele narcissen. (denk ik) Geel konden we toen nog niet checken, want we hadden zwart-wit TV.

Leuk he? Die memories. Dat krijg je bij tradities. De herinneringen worden steeds meer uitgebreid. Komt elke keer een stukje bij.

 

We hebben gevraagd of alle Franska.nl vriendinnen hun 30 (o nee, sorry), 27-april gevoel met ons willen delen. Komt vandaag allemaal langs. Dus als het even saai is op TV, kun je lekker in je mobiel gluren en genieten van de verhalen. Veel plezier en een heel fijne dag!

 

 

 

Oeps. Vergeet ik nog bijna het allerbelangrijkste van vandaag. De hamvraag: WAT HEEF MAXIMA AAN? Daar gaat het tenslotte allemaal om. Toch?

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.