Good afternoon tea

 

Maartje: High tea? Da’s eigenlijk een stevige maaltijd met een pot verkwikkende thee voor de werkbijen, geserveerd rond zessen, die weinig van doen heeft met genieten van etagères vol luxe hartige en zoete happen rond de klok van vier. Die verwennerij, dat is de afternoon tea. Het beste moment voor zo’n afternoon tea? Moederdag natuurlijk.

 

 

Voor de leukste gezelligste afternoon-tea-erigste high tea móet je natuurlijk naar Londen. Dat spreekt voor zich. Het knapste adres aller tijden? Sketch. Meer over Sketch lees je hier.

 

Sketch in Londen

 

Maar als Londen er even niet in zit, dan is een tripje naar Amsterdam zo gemaakt. Midden in de stad, niet ver van het Centraal Station en dus lekker makkelijk waar vandaan je ook komt, is de afternoon tea van The Duchess: een van de chicste opties in de stad. En poeh, chic it is: afternoon tea-en bij The Duchess (what’s in a name) is een feest. Sandwiches met zalm, kip en gember, brioche met kalfstartaar, bolletje ei met truffel, pecannotentaartjes, tipsy cake met een stevige whisky-tic, scones met de smeuïgste clotted cream en roodfruitjam: alles even lekker en in guitig miniformaat, begeleid met lovely tea. En bubbels, mocht je dat willen. Let wel: mini + mini = royaal veel hier.
 

En laten we nog even jubelen over de plek: The Duchess is zowel majestueus als modern, waarbij het oude kasbankgebouw in al z’n glorie schittert met een nieuwe, eigentijdse inrichting. Echt, je moet het zien. Goeie internationale sfeer met hotelgasten uit alle windstreken, correcte bediening – maar niet van dat stijve knipmesserige.

Gewoon de juiste balans tussen keurig en een vleugje verfrissende nonchalance – chic en toch easy ambiance met lekkere leren loungebanken, enorme planten en Perzische tapijten.

 

Top voor de thee dus, maar ook een aanrader voor een haute lunch met wijn en diner. 

Kun je nadien ook mooi nog even binnenwippen bij X-bank, de designshop in hetzelfde pand aan de voorzijde, waar alleen Nederlands ontwerp verkocht wordt, in alle prijscategorieën.

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.