Bentes man is haar maatje en haar beste vriend

 

‘Maar er is één ding wat er mist en dat kan ik alleen mezelf geven.’

 

 

 

‘Hij is mijn maatje en mijn vriend en ik wil mijn leven met niemand anders delen – en daar is geen woord van gelogen, al is er één ding wat er mist. Niet eens dat ik het heel erg mis, maar er ontbreekt iets, iets wat erbij zou horen in een huwelijk en wat voor velen, als we alle clichés over dit onderwerp mogen geloven tenminste, een reden tot echtscheiding zou zijn. Seks tussen ons stelt niets voor. Afgezien van het feit dat we het sowieso bijna nooit meer doen en we ook vroeger in onze jonge jaren geen ‘grootverbruikers’ waren, heb ik er zelden plezier aan beleefd om met mijn man te vrijen. Knuffelen wel en zoenen ook.

 

Samen douchen? Heerlijk. Maar all the way?

 

Toen ik hem net kende deden we nog weleens een poging. Maar echt genieten? Een orgasme heeft hij me nog nooit kunnen bezorgen. Vanaf dag één deed ik alsof en waar het na een paar keer al moeilijk zou zijn geweest om dat op te biechten, was dat na verloop van tijd uitgesloten. Stel je voor dat ik na een jaar was aan komen zetten met de mededeling dat elk orgasme een show was die ik opvoerde? Wat zou dat met hem gedaan hebben?

 

Achteraf denk ik dat ik dit beter anders had kunnen aanpakken. Had moeten zeggen hoe ik het liever had bijvoorbeeld. Maar dat zit er niet erg in bij vrouwen van mijn generatie. Waar ik vandaan kom hebben vrouwen meegekregen dat seks niet iets is om het over te hebben.

 

Je doet het gewoon, of het overkomt je, zoals in mijn geval.

 

Ooit had ik een vriendje dat wel snapte hoe een vrouwenlichaam werkt. Bij hem ging ik door het lint. Die wetenschap is geruststellend. Het ligt niet alleen aan mij maar ook mijn mans vaardigheden en ik heb me daar al lang geleden bij neergelegd. Ik heb geaccepteerd dat mijn man en ik alles kunnen delen en elkaar alles kunnen geven, behalve dat ene. Voor dat ene ben ik op mezelf aangewezen. Vaak had ik daar genoeg aan.

 

Soms droom ik nog weleens van de ware liefdeskunstenaar. Iemand die mij kan geven waar ik voor de rest alleen maar over kan fantaseren.

 

Maar hoe gek het ook klinkt, ik zou mijn man voor niets en niemand willen ruilen. Want als ik moet kiezen is een maatje en een goede vriend belangrijker dan een goed potje vrijen.

 

En waar ik vandaan kom is het me sowieso ingeprent dat je niet alles kunt hebben in het leven.’

 

Bentes naam is vanwege privacy gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

 

Moet jou ook iets van het hart en wil je dat (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail naar info@franska.nl onder vermelding van ‘Dit moet ik even kwijt’.

 

‘Misschien heb je dit artikel al eerder gelezen op Franska.nl. Omdat we blijven groeien willen we deze mooie verhalen ook graag delen met onze nieuwe lezeressen.’

 

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl