Ben jij toevallig ook Bretagne-liefhebber?

 

Jaja, zeker weten, ik ben Italië-fan. Maar ook Finland-fan en USA-fan. En toevallig ben ik dus ook nog Bretagne-fan.

 

 

 

Erg hè? Hoor ik ergens Bretagne, staat er ergens Bretagne op een product, zijn er Bretonse hapjes te snacken, zie ik op wat voor manier dan ook kans om in Bretagne te komen…. Je hoeft het me echt geen twee keer te vertellen, ik sta al met m’n reistas bij de deur of ren naar de winkel. Nog zo’n buitenlandverslaving van me, erg hè? We hebben zelfs Bretonse vrienden, dus we moeten er af en toe wel heen. Helaas al een paar jaar over moeten slaan. Ze dreigden al, dat als we dit jaar niet kwamen, ze dan wel naar ons zouden komen.

 

Ik moet het nog zien gebeuren, maar ze zijn van harte welkom en dat weten ze. Natuurlijk zorg ik altijd dat ik genoeg zeepjes met die heerlijke zeelucht daarvandaan meeneem, uiteraard heb ik ook al fiks wat Bretons servies verzameld, zijn er diverse Bretonse kookboeken in huis, stik ik van de Bretonse truien en staat er altijd een potje Bretonse karamel in de kast. Om maar wat op te noemen. De galettes au beurre zijn helaas altijd al op voordat we Nederland binnenrijden. Hoeveel ik er ook insla.

 

Ach, het is natuurlijk een heerlijk stuk Frankrijk. Met de allerprachtigste kusten, het puur-natuur eten en het romantische landschap vol geurige kruiden en bloemen. Genieten gewoon.

 

Hoe ik zomaar ineens op Bretagne kom? Ik zag lekkere nieuwe Bretonse producten bij Yves Rocher. Bain Nature heet de productlijn.

 

Heerlijke scrubs, douche-gels en handgels in drie op Bretagne geïnspireerde geuren: Algue Sauvage (wilde alg met zeevenkel), Fleur des Prés (weidebloem met wild heidekruid) en Avoine et Sarrasin (haver met boekweit). Nou… als ik dat alleen al op de potjes en tubes lees, ben ik al half in Bretagne. Die heerlijke natuur daar… ik ruik het al… mmm…

 

 

En waarom ik je dit nu zo nodig wil vertellen? Omdat ik het voor elkaar heb weten te krijgen dat ik drie setjes mag verloten. Drie setjes (ter waarde van €16,97) met drie producten van mijn favoriet: Wilde Algen en Zeevenkel. Heerlijk toch? Thuis genieten van Bretonse geuren. In het setje zit een scrub, een douche-gel en een handgel.

 

Dus… ook zin in vakantie-napret in je badkamer? Even lekker wegdromen en nagenieten van Bretagne? Of geïnspireerd raken en bedenken dat je daar volgend jaar ook eens naartoe moet?

 

Kwestie van reageren onder dit artikel op Facebook en je maakt kans. Volgende week maandag maak ik de drie winnaars bekend.

 

Een heerlijke week gewenst, met hopelijk wat tijd om van die mooie nazomer te genieten.

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska