Ben jij al stamceldonor?

 

Deze week heb ik me aangemeld. Aangemeld als stamceldonor. En dat kwam door een oproep op social media.

 

Op Instagram zag ik namelijk het bericht van Eduard veelvuldig gedeeld worden. Hij heeft leukemie (CML) en heeft dringend een stamceldonor nodig.

 

‘Gisteren heb ik gehoord dat ik met spoed een stamceltransplantatie moet ondergaan. Daar is een geschikte donor voor nodig. Zonder donor heb ik geen leven meer. Letterlijk…’ Eduard is van Chinees/Indonesische afkomst en daar is wereldwijd een groot tekort aan als het aankomt op stamceldonoren.

 

Eduard zal ik dus niet kunnen helpen, maar wie weet een ander wel. En zo’n thuistest van Matchis is echt zo gedaan. En wie weet kun jij ook iemand redden, als je je nog niet hebt aangemeld. Of misschien iemand in jouw omgeving, die een niet-westerse komaf heeft en eventueel geschikt zou zijn om te doneren aan Eduard.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

GRAAG DELEN! ? We delen vandaag de dringende oproep van Eduard die met spoed een stamceldonor nodig heeft. Eduard heeft leukemie (CML) en sinds 3 dagen is alles in een stroomversnelling gekomen: “Gisteren heb ik gehoord dat ik met spoed een stamceltransplantatie moet ondergaan. Daar is een geschikte donor voor nodig. Zonder donor heb ik geen leven meer. Letterlijk…” Eduard is van Chinees/Indonesische afkomst en helaas is er wereldwijd nog steeds een groot tekort aan niet-westerse stamceldonoren. Het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als stamceldonor om Eduard en patiënten die in een soortgelijke situatie zitten een kans op leven te geven. Aanmelden kan via onze site: www.matchis.nl (link in bio). Eduard: “Je kan je voorstellen dat ik je eeuwig dankbaar ben als je je aanmeldt als donor en/of dit bericht deelt. Niet eens zozeer voor mijzelf, maar mijn grootste verdriet zit erin dat ik niet wil dat mijn vrouw dit moet overkomen en dat mijn kinderen van 8 en 6 dit trauma moeten verwerken.” #stamceldonor #chinees #indonesisch #dringend #spoed #donor #stamceldonatie #leukemie #matchis #deeljegezondheid #wordstamceldonor

Een bericht gedeeld door Stichting Matchis (@stichtingmatchis) op

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer