‘Ben ik verplicht mijn vriend te vertellen dat ik het vroeger met vrouwen deed?’

 

Nieuw: een paar keer in de week vertellen lezers ons hun dilemma. Een dilemma waar ze zelf niet uit komen, en graag anoniem een mening over zouden willen krijgen. Zodat zij een beslissing kunnen nemen.

 

Joëlle (46) is nu zes jaar samen met haar vriend Thijmen (48). Ze wonen al vijf jaar samen en eigenlijk is er nooit een serieus vuiltje aan de lucht geweest.

 

‘Tuurlijk, we hebben weleens een kleine ruzie of discussie, maar nooit iets heftigs. We zitten qua alles op een lijn. Een kinderwens heb ik nooit gehad en Thijmen denkt daar hetzelfde over. We hebben allebei niet het gevoel iets te missen en spreken vaak naar elkaar uit dat we echt soulmates zijn. Gadver, klinkt bijna cliché zo. Toch is het zo: we hebben een heel gelukkige relatie.

 

Toch is er iets dat Thijmen van mij niet weet. Ik leerde hem kennen toen ik veertig was, dus dat ik exen had, daar stond hij niet van te kijken. Mijn aantal bedpartners heb ik iets naar beneden geschaald, maar dat doet iedereen, toch? Dat vind ik een leugentje om eigen bestwil dat best mag kunnen. En Thijmen had er maar drie, dus ik wilde ook niet “sletterig” overkomen. Wat Thijmen alleen niet weet, is dat ik vroeger niet alleen met mannen het bed deelde.

 

Laat ik stellen dat ik vroeger een beetje een wilde periode heb gehad, tot mijn dertigste. Ik ging veel uit, had veel wisselende partners en was graag aan het experimenteren. Dat was ook de periode dat ik erachter kwam dat andere vrouwen wel iets bij me los konden maken. Qua zoenen en seks was ik een redelijke laatbloeier, maar toen ik eenmaal was opgebloeid… Toen heb ik dus niet bepaald stilgezeten.

 

De eerste keer met een vrouw was wat onwennig. Het was met een meisje dat ik in een kroeg had ontmoet. Zij viel uitsluitend op vrouwen; ik was puur nieuwsgierig. Dacht ik. Met haar heb ik ongeveer een jaar een seksuele relatie gehad, en het is nog steeds de beste seks in mijn leven. Helaas was zij uiteindelijk op zoek naar een echte relatie, en dat echte verliefde gevoel bleef bij mij uit.

 

Daarna volgden nog een aantal oudere vrouwen, maar tot een relatie is het nooit gekomen. Maar die seks… Ik schaam me ervoor om te zeggen dat ik vaak daaraan denk terwijl ik het met Thijmen doe. Aan de ene kant zou ik dit wel willen vertellen aan Thijmen, maar aan de andere kant weet ik dat hij deze kant van mij niet kent en niet zal waarderen. Hij leerde mij kennen toen ik een serieuzere 40-jarige was zonder heftige uitspattingen.

 

Onze relatie lijdt er verder niet onder, maar ik merk dat ik niet meer aan Thijmen denk tijdens de seks. Ik denk alleen nog maar aan die vrouw. Ook als ik mezelf bevredig, denk ik niet aan hem maar aan haar. Ik wil Thijmen niet kwijt en ben verder gelukkig met hem. Maar ben ik verkeerd bezig als ik bij hem blijf terwijl hij me seksueel niet echt opwindt?’

 

Joëlle haar naam is gefingeerd, echte naam bekend bij de redactie.