7x gezond verstand

 

Anita: Ik ben dol op beautyproducten. Maar zelfs ik denk soms: hellup!! Hoeveel producten kan een mens op zijn gezicht smeren? En… zijn die nu echt nodig?

 

Ik ben dol op alle mogelijke beautyproducten, en alleen het idee al dat ik er mooier, jonger en knapper uit zou kunnen zien, is voor mij genoeg reden om een product te kopen en uit te proberen. Maar soms – meestal als ik haast heb, en ik al die potjes zie staan – roep ik mezelf een halt toe. Oftewel, dan pas ik mijn gezond-verstand-regels toe.

 
Dit zijn mijn 7 gezond-verstand-regels:

1. Maak altijd een product helemaal op voordat je een nieuw potje of tubetje openmaakt. Crèmes zijn vaak maar tijdelijk houdbaar.

 

2. Als je een product niet vaak gebruikt, laat je dan toch niet verleiden tot dat product. Ik ben zelf bijvoorbeeld dol op sheet masks, maar op de een of andere manier zit het niet in mijn beautyroutine om deze te gebruiken; ze liggen nu al maanden ergens in de badkamer.

 

3. In Korea hebben ze een tien-stappen-beautyroutine. Als je dat wilt volgen: prima. Maar misschien heb je aan twee of drie stappen genoeg. Laat je dan niet verleiden tot meer stappen.

 

4. De beauty-industrie verleid je graag om een nieuw product te kopen. Test gerust iets nieuws, maar koop nooit meer dan één product dat buiten je comfortzone ligt.

 

5. Als het mogelijk is, probeer dan eerst een tester voordat je overgaat tot het kopen van een nieuw product.

 

6. Draai het eens om! Kijk goed in de spiegel en bedenk wat je nodig hebt om de mooiste versie van jezelf te laten zien in plaats van je te laten verleiden door een slimme beautyverkoopster.

 

7. Als je blij bent met een bepaalde crème, dan is het tóch goed om af en toe een ander merk te proberen. Er zijn zoveel innovaties in de beautyindustrie dat er in de tussentijd misschien toch een betere crème voor jou op de markt is gekomen.

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.