Beau rocks in zijn tweede seizoen!

 

En hoppa, schoten de kijkcijfers zomaar door het miljoen – en dat op een doodgewone maandag.

 

Over ‘Boer zoekt vrouw’ ging het die dag en over het haar van Marc-Marie Huijbregts dat volgens Beau best wel wild zit, en dat Beau niet wil voordringen bij zijn kapper hoewel hij ook wel een knipbeurt kan gebruiken – hetgeen later in de week duidelijk een feit was geworden. En natuurlijk ging het ook over corona. Heel erg over corona zelfs. De voordelen, nadelen, mogelijkheden, onmogelijkheden, alternatieven, uitwassen en uithoeken van het virus kwamen voorbij. En dat de maatregelen, zo vond ook Lodewijk Asscher, soms best wel willekeurig lijken. Allerlei invalshoeken werden belicht in begrijpelijke taal, op luchtige toon, zonder al te veel vooroordelen of vooringenomenheden. Alsof het voortkabbelde terwijl het heus meer dan dat was.

 

En toen kwam dinsdag en die dag was oké en woensdag scheelde het niet veel of hij tikte dat miljoen weer aan. Woensdag waren de broertjes De Boer van de partij en het beste wat de broertjes in zich hebben werd moeiteloos naar boven gehaald. Duidelijk op hun gemak zagen we ze spraakzamer en welbespraakter dan ooit. Beau op zijn plek, in zijn element, op zijn best, als een vis in het water. Oprecht, geïnteresseerd, geestig, snel, scherp, zacht! Alsof het helemaal geen moeite kost om daar anderhalf uur te moeten pieken. Alsof hij het allemaal uit zijn mouw schudt, niets hoeft voor te bereiden omdat hij het toch al allemaal paraat heeft, alles wat hij moet weten om de juiste vragen te stellen en het gesprek in te leiden, vorm te geven en af te ronden. Alsof een talkshow helemaal geen topsport is en een vorm van televisie waarbij alles, maar dan ook álles, moet kloppen.

 

Wat Beau wat mij betreft Beau maakt is zijn echtheid. En echte televisie, wie wil dat nou niet? Niet te gelikt, niet te kritisch, altijd met een ietsje van wat hij er zelf van vindt, soms met iets persoonlijks waardoor we allemaal het gevoel hebben dat we Beau kennen en dat hij een beetje van ons allemaal is. 

 

In zijn tweede seizoen gaat hij als een komeet, onze Beau. En als het zo is dat een goed begin het halve werk is – en waarom zou dat niet zo zijn? – dan valt er nog heel wat meer Beau te genieten. Uiteindelijk wint echtheid het altijd.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans