Beau is bang

 

Hij kan er vergif op innemen dat iedereen in dit land van duizend meningen er meteen iets van vindt, van zijn nieuwe talkshow.

 

Hij ‘huilt van de spanning’, vindt het ‘angstaanjagend’ want ‘er hangt veel van af en er ligt veel druk op’, maar hij vindt het ook weer ‘gewoon een mooi avontuur waar hij zich op verheugt’. Aldus Beau (van Erven Dorens) die maandag start met BEAU en er vergif op in kan nemen dat iedereen in dit land van duizend meningen er meteen iets van zal vinden, van zijn talkshow met de blauwe neonletters op de bakstenen muur. Van ‘waar zijn de kaasstengels?’ tot ‘alwéér kaasstengels?’ en van ‘iederéén heeft toch al een tafel?’ tot ‘waarom dan geen ronde tafel?’. 

 

Wat die tafel betreft kan hij ons meteen uit de droom helpen met ‘er is geen fucking tafel, want die tafel is er al zo vaak geweest en die is er bij Matthijs, bij Eva, bij Nieuwsuur, en al die gasten doen het gewoon supergoed, maar wij moesten iets nieuws gaan verzinnen op die late avond, iets met een eigen identiteit, dat was nou eenmaal in mijn handen gelegd en daarom wordt Beau gewoon super-Amerikaans met een Letterman-achtige setting’. 

 

Waarna ik nu al zin heb in maandagavond. Ook omdat ik altijd al een Beau-fan ben geweest vanwege het feit dat Beau zo verdomde eigen en rechtdoorzee is. Alsof alles wat aan zijn brein ontspruit ongefilterd zijn mond uitkomt. Zoals nu ook weer, dat hij zegt – met een vette knipoog naar de missers waarvan hij er genoeg had – dat hij ‘verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt’ maar dat de laatste tijd best succesvol was, dus waarom nu weer dit nieuwe avontuur? Omdat hij het avontuur niet schuwt en nooit te bang is om weer opnieuw te beginnen en dat dat hem juist zo siert?  

 

Dus ook al staat de druk op de ketel na RTL Late Night met Twan Huys en Zomer met Art, gewoon vol ervoor gaan. En nou niet gaan zitten denken dat je ‘dinsdag misschien wel afgeschreven bent’, maar denken dat het gewoon ‘Beau’ gaat. En dit weekend ook niet gaan zitten piekeren over waarom mensen als Thierry Baudet en Femke Halsema al hebben laten weten dat ze niet zullen komen, want die hebben allebei veel te veel aan hun hoofd – en uit te leggen – dus dat ligt niet aan jou.

 

Gewoon maandag dat gaan doen waar je toevallig toch al goed in bent: een programma maken dat ons raakt. Mag geen probleem zijn zolang Beau gewoon met Beau komt. En als hij daarnaast de plank eens mis zou slaan gaan we er nu eens niet allemaal tegelijk iets van vinden in dit land van duizend meningen maar houden we voor de verandering gewoon allemaal even onze waffel. 

 

For Beau’s sake, oké? 

 

 

Bron: RTL Nieuws

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans