Niet verklap­pen!

Ik heb iets op de bus gedaan.

 

Ik ben in de zeer gelukkige omstandigheid dat ik een man heb. Een verdraaid leuke, ook nog. Lief, slim, grappig, sterk, woest aantrekkelijk. En onwijs ongeduldig, dat dan weer wel. Maar al vijftien jaar hebben we het bloody goed samen.

 

En omdat het morgen Valentijn is, schijn je daar dan wat mee te moeten. Ik bedoel: je kunt niet om Valentijn héén. In alle winkels kleurt het roze en rood, met hartjes, met beertjes (yuk!), of nog erger: met beertjes die hartjes in hun klauwen hebben. En met zoete boodschappen als Forever, of Jij bent de engel op mijn schouder, of ‘gewoon’ Ik hou van jou. Ik zag quasilollige kaarten met You drive me nuts (natuurlijk: twee eekhoorns en een nootje erbij …) of Cow van jou (inderdaad: een koe met hartjes …). En nog zo’n erge: Wat bof ik toch met jou. Uit de mond van zo’n hartjesbeertje. Brr.

 

Omdat je zo wordt doodgegooid met al die Valentijnsboodschappen, zou het bijna een statement zijn als je er niets mee deed, toch? Nou, laat ik daar nou een beetje opstandig van worden. Niet alleen dat je iets móet op zo’n dag, maar ook van die hartjesbeertjes op voorbedrukte kaarten. Zeg toch op je eigen moment dat je van je partner houdt, verzin toch lekker zelf je tekst: daar heb je toch geen voorbedrukt kaartje van Hallmark voor nodig? Want dat bijzondere tussen jullie, kan Hallmark toch niet verwoorden? Bedenk lekker zelf wat jullie zo uniek maakt.

 

Dus heb ik de allerlelijkste kaart gekocht die ik kon vinden (die kaarten zijn over het algemeen nog goedkoper ook ?). Eentje met veel tuttige geel-roze bloemen, gedecoreerd met linten en mandjes – iets wat mijn man vast niet mooi vindt. Ook staat er ‘hartelijk gefeliciteerd’ op. En aan de binnenkant van de kaart heb ik mijn man nogmaals gefeliciteerd. Met mij.

 

 

Ook heb ik er een XL hartjesballon in gedaan, die hij zelf mag opblazen – ik bedoel, hij mag óók wat doen voor de liefde. En de envelop heb ik naar zijn werk gestuurd. Zodat hij daar verrast wordt – en misschien ook wel een beetje voor schut staat met die bloemetjeskaart en die hartjesballon. Vind ik lollig. En hij snapt dat.

 

Heb ik toch mooi aan Valentijn gedacht. Maar wel op mijn manier. En als ik hem écht wil zeggen dat ik van hem hou, doe ik dat lekker op mijn eigen moment. In  mijn eigen woorden.

 

Happy Valentine allemaal!
 
PS. Schat, wat bof ik toch met jou! Je beertje.

Door: Beatrijs Bonarius

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.

Afbeelding van Beatrijs Bonarius