Hoogtepunt van de wedstrijd?

Had dus niets met voetbal te maken

 

Beatrijs: Een ding waaraan je merkt dat de vakanties weer voorbij zijn? Op zondagavond weer met het hele gezin Studio Sport kijken.

 

Ook ik installeerde me gisteren met ’n bord op de bank (maar meer om vast mijn lievelings-bankplekje voor Heel Holland Bakt veilig te stellen, natuurlijk) en pakte een staartje mee van de voetbalwedstrijd Nederland-Bulgarije.

 
Nee, je krijgt heus geen wedstrijdverslag; het was geen wedstrijd om over naar huis (en op Franska.nl) te schrijven. Wel zag ik na afloop iets wat me kippenvel bezorgde. Gezien?

Na het shirtje wisselen van de twee teams – waar aanvoerder Arjen Robben niet aan mee had gedaan – liep Robben in z’n eentje (en dat is dus best raar voor een teamsport) naar het publiek om ze te bedanken voor hun support, op de voet gevolgd door de camera’s. Hij klapte voor de toeschouwers, zij juichten hem vrolijk toe. En zo ging hij het hele stadion langs.

 
Ineens zag Arjen, zo’n 10 meter van hem vandaan, een mevrouw in een rolstoel zitten, aan de andere kant van de boarding. De nietsvermoedende vrouw was aan het praten met haar begeleider, en zag Robben niet eens naderen. En toen gebeurde het. Robben trok zijn shirt uit (een keurig strak oranje hemdje eronder ;-)) en gaf ‘t zomaar aan de vrouw.

Snel erna liep hij weer door, de camera’s volgden Robben weer. Maar haar blik. Haar verbazing. Haar euforie! Armen omhoog, ze juichte met haar hele lichaam. Haar rolstoel shakete hard mee.

Dat ene momentje, het duurde nog geen 10 seconden vond ik het hoogtepunt van de hele wedstrijd.

 

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.

 

witte-balk-met-bol-beatrijs02