Bakken met
vlier­bloesem

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Bakken met
vlier­bloesem.

 

 

Vlierbloesem heeft een doorbraak gemaakt van hipstertentjes naar het supermarktschap en daar zijn we maar wat blij mee. Wij zetten de lekkerste baksels met de witte bloemen voor je op een rij.

 

Voor onderstaande recepten kan je natuurlijk verse vlierbloesem gebruiken, maar dat is moeilijk verkrijgbaar – of je moet het zelf gaan plukken. Vlierbloesemsiroop is gelukkig overal te verkrijgen.

 

Vlierbloesem citroencake
Het lijkt een simpele boerencake, maar wacht maar tot je een hap neemt. De cake is licht en smeuïg tegelijk. Door de frisse citroen en vlierbloesem is het een perfect recept voor de zomer.

 

Donutholes met vlierbloesem en honing
Deze kleine donutballetjes worden gedoopt in St. Germain vlierbloesemlikeur, maar als je het recept zonder alcohol wilt hebben is siroop ook oké.

 

Pistache, yoghurt & vlierbloesemtaart
Jamie Oliver doet het weer. Alles aan deze taart is lekker. Pistache en yoghurt gaan heel goed samen, en de vlierbloesemsiroop maakt het geheel helemaal af. Qua uiterlijk bijna bruiloftwaardig.

 

Bramen, munt en vlierbloesem
Dit dessert ziet er prachtig uit, alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. Maar dat is het mooie van een fool (een dessert met yoghurt, room en fruit): het is zó gemaakt. We raden aan om gewoon bramen te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook voor andere zomervruchten gaan.

 

 

Door: Redactie FavorFlav