Culpepper it is

 

Maartje: Het Scheveningse Zwarte Pad heeft op zijn zachtst gezegd nogal wat voordelen. Strandtent Culpepper is er daar een van.

 

 

Er is al veel gezegd over wat nu de beste/leukste/lekkerste/fijnste/knapste/gezelligste strandtenten van het land zijn. Want die hebben we hoor, en volop. Wat heet: eerlijk gezegd heeft ons eigen land de leukste strandcultuur van de wereld. Althans, dat vind ik. Niet de blauwste zee, niet het witste strand, maar man, de zon hoeft maar amper te schijnen en we zitten er hoor, op het Hollandse zand. Bovendien hebben we beeldschone roze met goudgekleurde zonsondergangen. Dat het ook maar weer eens gezegd is.

 

Al jaren een van mijn favoriete strandtenten – niet nieuw, niet hip, wel groot en iedere seizoen weer fijn – is het rood-witte Culpepper aan het Scheveningse Zwarte Pad. De grote zaak serveert een om je vingers bij af te likken (tonijn)pizza uit de houtoven, er staat een trampoline voor de deur, er zijn tafeltjes óp het strand (en op de houten vlonder voor wie zand tussen zijn slippers verafschuwt), er is een lichtjessnoer voor als de zon onder gaat, het is de duurzaamste beachclub van Scheveningen (daar merk je niet per se iets van maar wel goed om te weten) en… wist je misschien niet, maar aan het Zwarte Pad mogen hondjes het hele jaar door komen, mits aangelijnd natuurlijk en fatsoenlijk (kakken laat je even doen voordat je het strand betreedt, mensen), maar dat spreekt voor zich.

 

 

 

Door: Maartje

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.