Auberginefriet

Wat zeg jij eigenlijk? Patat of friet? Nou ja, hoe je het ook zegt, iedereen weet hoe friet smaakt. Aardappelfriet dan, hè. Maar auberginefriet is toch even wat anders. Echt het proberen waard: heerlijk!

 

Dit heb je nodig

  • 2 (middel)grote aubergines
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper
  • ½ tl bruine sesamzaadjes
  • ½ tl zwarte sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het kopje van de aubergine eraf. Laat de schil erop. Snijd de aubergine over de lengte in ongeveer 4 of 5 schijven. Stapel de gesneden schijven op elkaar en snijd de schijven in frietvorm. 

Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Bestrooi met sesamzaadjes en wat zout en peper naar smaak. Zet 20-25 minuten in de oven, tot de meeste aubergines bruin en krokant zijn. Zet de laatste paar minuten eventueel de grillstand aan om de frietjes krokanter te maken.

 

Eet smakelijk!

Sfeerbeeld:  The Bojon Gourmet