Astrid, Francis of Jeroen. Wie is de Slimste Mens?

 

De Slimste Mens is al bijna twintig jaar op de buis en is met meer dan 500 afleveringen echt een publiekslieveling.

 

 

Gisteren keken er bijna twee miljoen mensen naar de halve finale waarin presentatrice van het achtuurjournaal Astrid Kersseboom en operadiva Francis van Broekhuizen zich plaatsten voor de finale. Sportverslaggever Jeroen Grueter had daar al eerder een plek veroverd omdat hij de topscoorder van het seizoen is.

 

Man, man, man, wat ben ik blij dat ik vanavond niet op een van die stoelen hoef te zitten. Van de zenuwen zou ik een soort ‘brain freeze’ krijgen en geen woord meer uit kunnen brengen. Want je wil natuurlijk niet onnozel overkomen op nationale televisie.

 

Onze eigen May heeft ook eens meegedaan.  En had weken geoefend. Helaas lag ze er in de eerste ronde uit, net als Cornald Maas en Matthijs van Nieuwkerk. Ook zij konden na een aflevering al naar huis. Een illusie armer en een ervaring rijker.

 

Zit jij vanavond ook klaar voor de finale? Al was het maar om te zien of jurylid en oppermopperaar Maarten van Rossem zich aan zijn belofte houdt om voor tienduizend euro een liedje te zingen. Hoewel hij het ‘wonderbaarlijk onnozel’ noemt dat er een crowdfundingsactie is gestart om dat bedrag bij elkaar te brengen, is hij wel van plan om zich aan zijn belofte te houden

 

De winnaar van dit seizoen komt in een bijzonder rijtje terecht. Eerder mochten onder anderen Arjen Lubach, Bart Chabot en Anniko van Santen zich De Slimste Mens noemen. Kijken dus. Vanavond om 20.40 uur op NPO2.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit