Applaus voor René Froger

 

Want als je het over ballen hebt, nou, dan stond Froger vooraan hoor, bij het uitdelen. Naast zijn behang aan gouden platen hangt sinds vorig jaar ook een pamflet waarin hij is uitgeroepen tot bekend persoon met de irritantste reclame van het jaar.

 

Een prestatie om te koesteren moet Froger hebben gedacht, want gisteren werd ik getrakteerd op een ‘encore’. En die kwam, het moet gezegd, zo mogelijk nog dichter bij het hoofdstuk briljant.

 

Ik deel de plot voor het geval je hem niet hebt gezien, want meepraten is een must als het deze Eye Love-commercial betreft.

 

We zien een stuntelende jongen in een lesauto. Alles gaat van hakketak, want de beste knaap ziet niet zo best. Bij een zebrapad aangekomen rijdt hij bijna de beste man die oversteekt tegen de scheentjes. En die man, inderdaad, is René Froger. Toeval bestaat niet.

 

Goedlachs als René is, gluurt hij door het raampje naar binnen, steekt zijn duim op en zegt: ‘Zet ‘m op hè.’

 

Dat neemt de knaap in kwestie letterlijk dus hij gaat in een flits naar de Eye Love store. En warempel, nee, je gelooft het niet maar het is dus toch echt zo, daar staat René Froger weer. Geïnteresseerd en joviaal als hij is, zegt René: ‘En? Geslaagd?’ De jongen knippert vier keer met zijn ogen en antwoordt: ‘Nou… Voor mijn bril wel.’

 

Lieve mensen, dat de Oscar-nominaties al gekozen waren voordat deze commercial te zien was, is een groot, enorm gemis. En dat is het.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach