Dit vind ik ronduit gek.

 

 

 

Mag ik even iets aankaarten? Oh wacht. Te laat deze vraag, want ik heb het al aangekaart. Hieronder namelijk.

 

 

Vind jij dit nou ook zo’n rare uitdrukking? ‘Ik ben gek op mensen’, ‘Ik hou gewoon van mensen’ of ‘Ik werk graag met mensen’. Ik had ze lang niet gehoord, maar de laatste tijd hoor ik het weer vaker. En ik vind dat toch een partij gek. Alsof een mens één of andere vreemde diersoort is. Zo klinkt het mij tenminste in de oren.

 

En je zou kunnen zeggen dat als je niet graag met mensen werkt, je dan maar met dieren moet gaan werken, maar zo makkelijk is dat niet. Ik merk maar al te vaak dat onze dierenarts meer met ons bezig is dan met de kat. Want wie moet ie troosten en geruststellen als er iets ergs is, of als de kat zelfs in moet slapen? Ons dus. Als het iemand zou zijn die niet graag met mensen omgaat, dan zocht ik meteen een ander. Ik had het er een keer over met hem en hij gaf inderdaad aan dat ie eigenlijk dierenarts en mensentherapeut is.

 

Wat mij betreft kunnen dit soort uitdrukkingen dus naar de eeuwige jachtvelden. Andere optie is dat de mensen die niet van mensen houden, of die niet met mensen willen werken, naar een onbewoond eiland verhuizen. Of naar een onbewoonde planeet. Of zit ik nou te overdrijven?

 

In elk geval lijkt mijn punt me duidelijk. Dit soort uitdrukkingen is wat mij betreft ronduit vreemd. Heel vreemd zelfs.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska