Annette Bening speelt de rol van haar leven

 

Ken je dat? Zat ik van de week in de bioscoop te wachten tot de film zou beginnen, zag ik de trailer voor een film die ik ook heel graag wil zien.

 

Hope Gap, over een echtpaar dat na een huwelijk van drieëndertig jaar uit elkaar gaat.

 

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy, die je vast kent uit Love Actually) wonen in een klein afgelegen badplaatsje en hun leven kabbelt voort. Grace heeft het idee dat ze gelukkig getrouwd is, maar haar man Edward denkt daar heel anders over.

 

Als hun zoon Jamie (gespeeld door Josh O’Connor, die ook prins Charles speelt in The Crown) een weekendje komt logeren, neemt zijn vader hem in vertrouwen om te zeggen dat hij van Grace wil scheiden. Er is een ander.

 

Hope Gap vertelt het verhaal van Grace, Edward en Jamie. Wat er gebeurt als je leven op zijn kop staat en hoe je dan weer moet zoeken naar een oplossing. Geen gezellig onderwerp, maar actrice Annette Bening speelt de rol van haar leven.

 

Eenenzestig is ze inmiddels en wat een prachtige vakvrouw. Gelukkig zijn er steeds meer rollen waar vrouwen ‘above a certain age’ in schitteren en dit is er zeker zo eentje. Ik zeg Oscarwaardig. En nou moet Annette, na twee eerdere nominaties voor American Beauty (1999) en The Griftters (1990), ook maar eens zo’n beeldje winnen.

 

Dus hop hop naar de bios. Vanaf 12 maart is ie te zien.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit