Nieuwe look? Probeer eens auberginekleurige lippenstift

 

Als iemand gepokt en gemazeld is in het beauty- en tijdschriftenvak, dan is het Anita Willemars (53). Al ruim 25 jaar volgt ze alle trends op de voet. Voor franska.nl gaat ze wekelijks vloggen over nieuwe producten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

 

Trend

Diep donkerrood is de kleur voor najaar 16/17. Zowel in kleding als make-up. Uiteraard is een nieuwe dieprode winterjas een goede investering, maar beginnen met een donkere lippenstift is natuurlijk stukken goedkoper. Dit seizoen geldt: hoe donkerder de kleur, hoe moderner je bent.

 

Kies je kleur

Van kersenrood tot aubergine, kies een kleur die je mooi vindt. Kies bij twijfel een donkere versie van je eigen lippenstift. Dus ga bij roze tinten naar paars en bij roodtinten naar chocolade. De eerste paar keer zal het sowieso even wennen zijn, maar mijn advies is: gewoon doen! Let op dat donkere kleuren lippen smaller doen lijken. Bij smalle lippen kan eventueel (met vaste hand) net buiten de liplijn getekend worden om zo de lip opvullen. Zelf ben ik na wat probeersels uitgekomen bij donker kersenrood in plaats van aubergine. Voordeel van de donkere lipsticks is trouwens dat je tanden witter lijken.

 

De juiste contour aanbrengen

Bij een donkere lippenstift is het belangrijk om een scherpe liplijn te hebben, zodat de kleur niet uitloopt. Dit kun je het beste doen met een scherp lippotlood, of met een goed lippenseel. Het is een secuur klusje, maar neem de tijd om er de hele tijd profijt van te hebben, want de lippenstift loopt dan niet uit. Zelf vind ik het makkelijker om eerst de lippenstift op te doen, en daarna de met een penseel de contour te tekenen, maar dan is de kans dat de lippenstift uitloopt wel iets groter. Als je klaar bent altijd goed afhappen met een tissue, de kleur blijft dan beter zitten, en je lippen geven minder rood af op kopjes of glazen.

 

Mat of glans

De matte lipstick is bezig aan een comeback. Denk niet dat je lippen nu droog zullen aanvoelen, want tegenwoordig is een matte lipstick ook hydraterend en verzorgend.

Kies je toch voor glans, ga dan voor hoogglans!

 

Tips

  • – Bij donkere lippenstift kleuren worden oneffenheden beter zichtbaar, scrub daarom wat vaker de lippen.
  • – Tanden lijken witter bij paarsige kleuren.
  • – Als lippenstift en contourpotlood dezelfde kleur hebben, krijg je het mooiste resultaat.

 

1 Dual puntenslijper van Benefit, € 5,50, is geschikt voor make-uppotloden in diverse maten, doordat het plastic inzetstuk aan te passen is.

2 IsaDora Twist-Up Matt Lips dark, € 13,95, is een combinatie van lippenstift en potlood. De structuur voelt zacht aan en hij is gemakkelijk aan te brengen op de lippen. Door het draaisysteem hoeft de punt niet geslepen te worden.

Pro Longwear Lipliner van Mac, € 19,50, moet als eerste aangebracht worden, hierdoor zal de lippenstift langer op zijn plek blijven en minder snel uitlopen.

4 L’absolu rouge van Lancôme, € 34,95, is een iconische lippenstift met een vochtinbrengende werking en een SF12-filter.

5 Vivid Matte Liquid van Maybelline, € 6,99, heeft een intense en matte kleur, de vloeistof is met het kwastje handig op te brengen.

6 Sweet Pots Sugar Scrub & Lip Balm van Clinique, € 25, is ideaal om je lippen zacht te scrubben en te verzorgen.