Anita’s geheime (beauty)wapen

 

Anita: Meisjes, op onze leeftijd kunnen we niet meer zonder primer. Dat spul vult de fijne lijntjes op en maakt de huid glad. De perfecte voorbereiding voor je make-up!

 

Zeg nou zelf: als je een houten kastje gaat schilderen, dan maak je het toch ook eerst schoon, schuur je het een beetje op, doe je er primer op en dan pas gaat de verf erop. Dat is dus met je gezicht precies hetzelfde. Een primer zorgt ervoor dat je huid gladder wordt, en de foundation beter hecht. Bijkomend voordeel trouwens is dat je veel langer met je foundation doet, dus uiteindelijk verdien je het nog terug ook! Dus: schoonmaken, dagcrème, primer en dan ga je ‘verven’.

 
5 redenen om een primer aan te brengen:

 

1 Foundation blendt veel mooier

Naarmate je ouder wordt, wordt de huid droger, doffer en rimpeliger. Een primer zorgt ervoor dat de huid gladder wordt. De foundation trekt dus minder in de huid, je hebt minder nodig, en blendt mooier met de huid, zodat je eigenlijk nauwelijks ziet dat je een foundation hebt aangebracht.

 

2 Fijne lijntjes en rimpels vervagen

Een primer legt als het ware een filmpje op de huid. Fijne lijntjes en rimpels verzachten, grove poriën zijn minder zichtbaar.

 

3 Een ‘natural glow’

De primer kun je ook zien als een soort filter. Heb je een vettige huid, dan zal dit minder zichtbaar zijn door de primer. Heb je juist een droge huid (zoals ik), dan zorgt de primer ervoor dat de foundation niet helemaal in je huid trekt. Door het gebruik van de primer krijg je een ‘natural glow’ zonder dat je huid vettig of vochtig lijkt. 

 

4 De make up blijft langer en mooier zitten

Je make-up blijft veel langer mooi zitten, omdat de primer als het ware voor de versmelting van de dagcrème en foundation zorgt.

 

5 Een primer voor alles

Je hebt allerlei soorten primers: voor een vette huid, een droge huid, een vlekkerige huid, een rode huid etc. En je hebt ook aparte primers voor je ooglid, je wenkbrauwen, lippen en wimpers. Voor alles geldt eigenlijk dat de primer er zorg voor draagt dat het volgende product mooier, beter en langer blijft zitten. Doen dus!
Dit zijn mijn 3 favoriete primers:

1 De primer egaliseert en verbetert de teint, vervaagt kleine rimpeltjes en heeft een drievoudig effect: gladmakend, opvullend en langhoudend.

Collistar Filler Make-up Base €29

2 Deze primer maakt de huid wakker waardoor je direct een frisse en levendige glans krijgt, hydrateert de huid en maakt ’m gladder.

Smashbox Photo finish primer water €16,85

3 Wil je de kleur van je huid iets corrigeren, kies dan voor deze primer. Blauw: herstelt de vaalheid van een lichte huid, maar er is ook perzik (voor een gezonde glow), geel (voor een medium getinte huid) en roze (voor een vermoeide huid).

NXY Professional Make-up Color Correcting Primer €11,55

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.