And the winner is…

 

Wederom dacht ik weer op De Speld te kijken, maar nee… Ik las het in Het Parool.

 

President Trump, een man die ik niet bepaald associeer met gerenommeerde prijzen als de Nobelprijs. Tenzij er een Nobelprijs is voor meest bizarre tweets?

 

Wat de POTUS met de Nobelprijs te maken heeft? Hij is genomineerd. Ja, serieus. Voor — zet je schrap — de Nobelprijs voor de Vrede. VREDE!! Dat kan toch niet anders dan een slechte grap zijn? De man die een muur tussen Mexico en de Verenigde Staten bouwt, díe krijgt een nominatie voor zijn toevoeging aan vrede op aarde. Wat een deceptie.

 

De aanleiding voor zijn nominatie? Dat zou zijn aandeel zijn in de gesprekken tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten. Die gesprekken vonden vorige maand plaats.

 

Zal ik het nog iets erger maken? Vorig jaar was ie ook al genomineerd, voor zijn inspanningen tijdens de gesprekken met Noord-Korea.

 

Soms heb ik van die momenten dat ik echt sprakeloos ben. Trump die een nominatie krijgt als vredestichter… Nee, daar heb ik geen woorden voor.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer