Anatomy of a Scandal is zo spannend, die binge je in een keer weg

 

 

Normaal gesproken binge ik geen series, maar voor Anatomy of a Scandal maakte ik heel graag een uitzondering.

 

 

Afgelopen week bleef Boris Johnson maar ternauwernood aan als Prime Minister. In mijn ogen wel bijzonder gezien het aantal schandalen dat hij inmiddels aan zijn broek heeft hangen. Macht smaakt blijkbaar naar meer en mensen krijgen misschien het idee dat ze onaantastbaar zijn. Tot het mis gaat.

 

Dat is precies waar de serie Anatomy of a Scandal over gaat. Deze serie op Netflix die gebaseerd is op het populaire boek van Sarah Vaughan gaat over de machtige Britse politicus James Whitehouse (Rupert Friend) die zijn mooie vrouw Sophie (Sienna Miller) belazert met collega Olivia (Naomi Scott) met een enorm seksschandaal tot gevolg. Deze collega spant een rechtszaak tegen hem aan waarin hij wordt beschuldigd van verkrachting. Vervolgens brokkelt het prachtige leven van het powerkoppel af als in de rechtzaal de smerige details uit het leven van James door advocaat Kate Woodcroft (Michelle Dockery) naar boven worden gehaald.

 

In deze serie draait het allemaal om macht. Macht van James als telg uit een rijke, bevoorrechte familie, die als jonge student leert dat je overal mee weg kunt komen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de drie vrouwen die in het web van leugens van James verzeild zijn geraakt. Zijn vrouw, zijn minnares en de advocaat die alle vuile was uit zijn leven opduikt. Welke versie van de waarheid klopt?

 

De serie is razend spannend in elkaar gezet en je wil gewoon weten hoe het afloopt. Dat komt vooral door Michelle Dockery, de actrice die wereldberoemd werd als Lady Mary uit Downton Abbey. Het einde van de serie smaakt naar meer, dus hopelijk komt er een vervolg. En gezien de politieke spelletjes op Downing Street 10 zijn er genoeg schandalen om een volgende serie mee te vullen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=M1UGGZnHyf8

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit